03 Ağustos 2012

Cevizli - Pekmezli Ekmek

İftar sofralarında hem masanızı renklendirip hem de damaklarınızı şenlendirecek olan bu mini ekmekleri sık sık yaparım. Hatta sarımsaklı olan farklı bir versiyonunu  da post olarak yayınlamıştım. Hamuru aynı, içeriği ile istediğiniz gibi oynayın. Patatesli yapın,kıymalı olur,sade olur...vs..vs. Ben içi bol cevizli ve üzeri pekmezli olanını tercih ettim bu sefer.

Kelepçeli bir kalıbınız var ise eğer, ekmekler piştikten sonra bütün olarak çıkarıp sofraya koyabiliyorsunuz. Çok hoş gözüküyor. Kelepçeli kalıbınız yok ise orta boy tepsinizi yanlarından tutabilecek kadar pay bırakarak yağlı kağıtla kaplayın. Piştikten sonra kağıdından tutarak kalıp olarak çıkarabilirsiniz.

Buarada bu tarifi özellikle sevmemin bir diğer sebebi ise çok kolay hazırlanması. Hamurunu yapar yapmaz biraz açıp üzerine malzemesini koyup rulo şeklinde sarıyor ve 3-4 santim genişliğinde kesiyorsunuz. Kestiğiniz parçaları hafifçe yuvarlayıp ( 2 ucu birbirine bakacak şekilde yani) yanyana tepsisine diziyorsunuz.

Normalde ekmekleri üzerlerine hiçbirşey sürmeden fırına verirdim bu tarifte fırına koymadan önce ince bir tabaka pekmez sürdüm. Çıktıktan sonra tekrar.

Tarif burada. Fotoğraflar ise altta :)

Hayırlı ramazanlar afiyet olsun ...






2 yorum:

  1. Bayıldım,nasıl güzel bir ekmek olmuş..hemen deneyeceğim..görüntü süper,eminim tadıda öyledir..blogunuzu takibe aldım..banada beklerim..sevgiler nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil