21 Haziran 2012

El Açması Kol Böreği..

Bu muhteşem böreğin mimarı Nejla Ablamıza teşekkürler. Öncesinde TV' de de izlediğim ve çok heveslenip bende yapıcam bende yaparım ne olacak ki dediğim bu güzelim nadide börek tarifini sizlerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyim :)

Çok kilo almama ve diyabetli bir tombik olmama rağmen beni tanıdığınız bildiğiniz kadarıyla birtürlü uslanmıyor uslanamıyorum.

Bu lezzetli mi lezzetli, çıtır mı çıtır tarif bu kadar da hızlı ve kolay yapılamaz dedirtiyor insana. 5 dk da sadece un ve su ile yoğurulan hamur, 6 parçaya bölünüp tabak büyüklüğünde açıldıktan sonra, güzelce yağlanıp 20 dk kadar bekletiliyor. Hemen ardından iyice elastikleşen  hamurumuz maharetli eller yardımı ile genişliyorda genişliyor. Hamuru açarken fazlası ile delik oluşacaktır hiç meraklanmayın. Tertemiz bir bohça bezimizin üzerinde iyice büyüdükten sonra üzerine malzemesi ( biz kıymalı patatesli harç kullandık ama peynirlisi de muhteşem oluyor ) serpilip, resimde gördüğünüz gibi tepetaklak yuvarlanıyor.

Yuvarlak bir tepsi yada dikdörtgen bir kaba yanyana sıkıştırılarak konduktan sonra, yumurta yağ karışımı sürülüp 200 derecelik fırında 25- 30 dk. pişiyor.

Yaptığınız bu böreği piştikten sonra buzlukta da saklama şansınız var. Düzgün dilimler halinde bir kaba yerleştirirseniz acil durumlarda kurtarıcı olabilir.

Afiyet olsun.















1 yorum: