11 Haziran 2012

KEPEK UNLU, PEYNİRLİ HIZLI BÖREK

Uzuuun aradan sonra herkese merhabalar...Bu tür uzun araları pek sevmem, izleyici olarakta sunan olarak da ama bazen mecbur kalabiliyorsunuz. İş yoğunluğu elimi kolumu bağladı desem yalan olmaz.

Arşivimden çook sevdiğim bir tarifi paylaşmanın zamanı geldi diye düşündüm sonunda. Sanırım 2 ay önce yapmıştım bu çöreğimsi böreği :)) Kepek unlu olması nedeniyle az yağ ile ağızda dağılan bir tarif bu. Kesinlikle tavsiye ederim.

Afiyet olsun.









Malzemeler:

3- 3,5 su bardağı kepek unu

1 su bardağı beyaz un

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 yumurta ( hepsi içine kırılacak)

3 çay kaşığı tuz

1 su bardağı yoğurt


İçine:

1 kalıp beyaz peynir
1-2 dilim küp kesilmiş kaşar peyniri
kırmızı pul biber
yarım demet maydonoz

Unu bir kaba koyup üzerine tuzunu ve kabartma tozunu serpin, un, kabartma tozu ve tuzu biraz karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın. Yağını, yoğurdunu, yumurtasını koyup karıştırın. Hamur kendini tutana kadar yoğurun ve temiz bir yer de biraz un serperek elinizle genişçe açın. Kalınlığı 1 cm kadar olsa yeter. Sonra içini doldurup bir sağdan bir de soldan üst üste kapak şeklinde kapayın. 180 derecelik fırında 20- 25 dakika hafif şişip, üzeri kızarıncaya kadar yani, pişirin. Sonrası, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder