08 Temmuz 2010

TEPSİ POĞAÇASI

PEYNİRLİ DEREOTLU TUZLU KEK... Poğaça sevenlerden olduğumu bundan önceki birkaç yazımda daha belirtmiştim sanırım. Poğaça yapmak çok zor olmasa da tek tek hepsine şekil vermek, üzerlerine yumurta sürme faslı bazen gözümde büyüyebiliyor. Şöyle hemencik yapılacak bir poğaça yok mu derken, bu tarifi atladığımı farkettim. Tepsi poğaçası. Hemen hemen aynı poğaça hamurunun tepside pişirilmiş hali. İçi yumuşacık dışı kıtır, gevrek olan bu tarifi tavsiye ediyorum. Ayrıca, bu tarifi yarı yarıya beyaz/ kepekli un ile yaparsanız daha hafif ve yine çok lezzetli bir poğaçanız oluyor. Ben dışarı çıkardığım kepekli unu hamura katmayı unutunca beyaz un kullanmış oldum..artık bir daha ki sefere umarım :)


































































Malzemeler:

2 yumurta
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Bir avuç dereotu
100 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
3,5- 4 su bardağı un
çörekotu


Derin bir kaba, 2 yumurtayı kırıp 5- 10 saniye kadar çırpın. Üzerine yoğurt ve yağını ekleyip biraz daha karıştırın. Daha sonra ununu, kabartma tozunu, tuzunu ve doğranmış dereotunu ilave edin. En son çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri koyup birbirine karıştırın. Bir borcama yada ortaboy tepsiye hamuru yayın. Sıvı değil, gayet kıvamlı bir hamur oluyor. Bildiğiniz poğaça hamuru gibi düşünün. Üzerine susum yada çörekotu serpip
170 derecelik sıcak fırına verin. 35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Tam benim gibi şekil vermeyi sevmeyenlere eline sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Aynen öyle uğraşmak istemeyenler için oldukça pratik. Teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. tuzlu kek çok iyi kahvaltıda kek yemeyi severiz bu da çok iyi bir tarif teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerne saglik. Ben de bazen böyle yaparim. Sevgiler...

    YanıtlaSil