05 Temmuz 2010

Panpan Tavşan Harikalar Diyarı' nda...

FIRINDA KAŞARLI MANTAR  ... Öncelikle Fırında kaşarlı mantarımla söze başlamak istiyorum. Eğer siz, mantar sevenlerdenseniz..bu tarifi de muhakkak yapmışsınız yada yapacaksınız.  Tarifi aşağıdaki linki tıklayınca bulabilirsiniz. Çok hızlı, çok basit ama çok lezzetli bu tarifi muhakkak yapmanızı tavsiye ederim.

Bu arada, nerede bu mantarların pişmiş hali diyecek olursanız, hemen bitti :) Resimleyemeden yani.. Fırından çıktıklarında, kaşar peynirleri erimiş hatta iyice kızarmış, domates ve mantarın suyuyla oluşmuş harika bir sosu oluyor. Umarım bir dahaki sefere resimleriyle bitmiş halini de sunarım. Ayrıca bu tarifi tüm diyabetli arkadaşlarıma öneriyorum çünkü karbonhidrat değeri oldukça düşük ve bir o kadar lezzetli seçkin tariflerimizden.





Ve sıra benim Panpan Tavşanlarımda..Yazlığa bu sene pek gidemesem de ( iş malum) haftasonu bir iki gün de yetiyor. Bu sene 2 tatlı tavşanımız bahçemizde. Hangi sene bahçemizden kedi, tavşan civciv vs..eksik oldu ki zaten :)




Minik tavşanım,  Işıl' ın ( annecimm) bahçesini kıtır kıtır bitirirken:) En çok da roka, pazı ve dereotunu seviyorlar.





Az önce de bahsettiğim gibi bahçemizden kedimiz, köpeğimiz, kuşumuz tavşanımız eksik olmaz. Eee, bu yüzden birarada yaşamayı öğrenmeliler. İki yavru da birbirlerini dikkatlice süzüyor. Aslında niyet oyun oynamak ama bir cesaret..









                                                                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                        Ve oyun faslına geçilemeyince herkes kendi köşesine çekilir. Minik kediler de enerji fazlası var. Ağaçlara   tırmanıp duruyorlar :) Bir tanesini böyle yakaladım.








Malzemeler:

8- 10 adet kültür mantarı
100 gr kaşar rendesi
biraz tuz, biraz kekik, biraz  kırmızı biber
1 domates
1 diş sarımsak

Öncelikle mantarları iyice silip temizleyin ve saplarını parçalamadan içten doğru çıkarın. Her mantarın içinde minik bir çukur oluşsun. Daha sonra mantarları koyacağınız kabı 1-2 damla zeytinyağı ile yağlayın ve mantarları dizin. İçlerine tuz ve baharatlarını serptikten sonra, kaşar peynir ile doldurun. 1 domatesi, 1 diş sarımsağı ve mantar saplarını küçük küçük doğrayıp dizdiğiniz kaşarlı mantarların üzerine döşeyin.
200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat ( 25- 30 dk) pişirn. Dışarıya çıkınca 5-10 dakika dinlendirin. Ve afiyet olsun...

Not: Mantarlara kesinlikle su ilave etmeyin. İlk başta kuru gibi gelecektir ama birsüre sonra kendiliğinden bir sos oluşuyor.

5 yorum:

  1. Tavsana bayildim, ne kadar sirin oyle!

    YanıtlaSil
  2. Selmacım yorumun geldi ama yayın konusunda bir sorun var sanırım, yorumlara aktarılmadı..ama ben okudum. tavşanlar çok tatlı sahiden. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlılar! Ağaçtaki kediyede bayıldım. Resimler süper, devamını istiyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. ya bu kaşarlı mantarı bir deneyemedi, her seferinde unutuyorum mantarları hep kullanmış oluyorum bir yerlere not almalı tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil