01 Mart 2010

KARAMEL TADINDA SÜTLÜ TATLI

ETİMEK TATLISI

Etimek tatlısının farklı versiyonlarından biri. Muhallebisinde irmik yok, etimeklerinde ise karamel tadı var. Tavsiye edilir..































































Malzemeler:
Tuzsuz etimek  -  1,5 paket
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker , 3 bardak su

Şekeri tencereye koyun ve rengi koyulaşana kadar kavurup, kısık ateşte karamelize olmasını bekleyin. Üzerine suyu dökün. Suyla birlikte şeker kaskatı olacak ama yavaş yavaş eriyecek. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve sıra sıra dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün.

Muhallebi:
1 su bardağı dolusu un
1kg süt
1,5 su bardağı şeker

Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın, kaynayınca altını kapatın ve 2 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilya ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra muhallebiyi ılınan etimeklerin üzerine dökün.
Üzerini krem şanti, fındık yada çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, resimli anlatım yapmanız da çok iyi olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil