01 Mart 2010

EL AÇMASI PRATİK BÖREK

ANNEMİN BÖREK TARİFİ

Annemin çok eskilerden beri yaptığı bir börektir bu. Tarif tamamiyle kendi buluşu. Pratik tarifleri sever zaten. Pratik ve lezzetli tarifleri..:) Bu börek de muhteşemdir. Kıyır kıyır ağızda dağılır. Ve hamurunu yapması çok kolaydır. Annemize teşekkürler, hep böyle güzel yemekler yap..Pratik kadın, ellerine sağlık..













Malzemeler:

4,5 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz

İçi için:
3 orta boy patates
1 büyük boy soğan
100 gr. kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber,nane


Soğanı kuşbaşı doğrayıp hafif kavurun. İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Salçasını ve baharatlarını da katın. Önceden hafif haşladığınız patatesleri elinizle parçalayarak harcın içerisine katın. Hafif haşlanmasının sebebi, kıyma ile ve fırında da pişecek olması. Eğer patatesleri haşlamak istemezseniz ki biz bu tarifi böyle yaptık, çiğ patatesleri rendenin iri kısmıyla rendeleyin ve bu şekilde kavrulan kıymanın içine atın, 10- 15 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Unu bir kaba koyun ve içine yumurtasını, yoğurdunu, yağını, kabartma tozunu ve tuzunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru alt bölümü biraz daha kalın olacak şekilde ikiye ayırın ve tepsinizin genişliğinde açın. Alt bölümü koyduktan sonra, iç harçı üzerine yayın ve geri kalan hamuru da üzerini örtecek şekilde açın ve böreği kapayın. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 220 derecede 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Börek nefis görünüyor. Annenizin ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil