03 Mart 2010

MUZLU PASTA

KAT KAT PASTA














Malzemeler:
1 paket kremşanti
1- 2 muz

Keki için:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Krema:
Yarım litre süt
1 yumurta

5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta


Pandispanya için, öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye dek çırpıp ununu ve kabartma tozunu ekleyerek 170-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Ben derince bir borcam kabında pişirdim. Küçük ve yüksek bir pandispanya olsun diye. Sonra tüm malzemesi ile birlikte kremamızı pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelipte kaynamaya başlayınca kenara alıp dinlendiriyoruz. Bir paket krem şantiyi bir çay bardağı sütle karıştırıp bundan 2-3 yemek kaşığı kadarını pişirmiş olduğumuz kremanın içine katıp karıştırıyoruz. Böylece daha puf puf ve hafif bir krema oluyor. Kek fırından çıkınca, ılınmasını bekleyip dinlendiriyoruz ve sonrasında 3 dilim olacak şekilde bölüyoruz. Aralarına kremasını paylaştırıp istersek meyve ile ( muz) süslüyoruz. En son olarak kremşanti ile kaplayıp çikolata rendeliyoruz. Tabi ben elimde olanlarla pastayı tamamladım, siz de bu doğrultuda istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder