17 Ağustos 2012

Lazanya Perfecto!

Ramazanın son günleri artık. Bayrama az kaldı. Sanırım Ramazanın son tarifi bu olacak. 3-4 gün önce yaptığım lazanyanın tarifini yeni ekliyorum. Eh, nefes alalım biraz. Bol kıymalı ve peynirli makarnanın börekçesi, kat kat olanına lazanya diyorlar İtalyan arkadaşlarımız. İyi de yapıyorlar. Miss gibi bir tarif :) Bende nacizane uğraştım ettim, gayet güzel oldu, afiyetle yenildi.

Kullandığım lazanya, hemen her markette bulabileceğiniz hazır, suda haşlanmayan paketlerden. Yaptığınız beşamel sosu olduğundan daha sıvı tutarak bu dengeyi sağlıyorsunuz. Ama ben bir daha ki sefere, 10-20 sn.lik haşlama süreleri ile deneyeceğim tarifi. Fark olacak mı bakalım.

Tüm müslüman alemine hayırlı bayramlar diliyorum.










Hazırlanışı:

1. Derin bir tencerede 1 çay bardağı ayçiçek yağını kızdırıp, soğanınızı küp küp içine doğrayın.

2. Hemen üzerine minik minik doğradığınız havuçlarınızı ekleyip, kıymanızı kavurmaya başlayın ve ardından yeşil biber ve taze soğanları ilave edin.

3. Salçasını da koyup karıştırın. 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber, kekik, fesleğen ve 3 çay kaşığı tuz ekleyip, küp küp doğradığınız domateslerin ardından 2 su bardağı kaynamış su ilave edin.

4. Yaklaşık 30 dakika yavaş yavaş suyunu çok az kalana dek çekerek pişirin.

5. Beşamel sos için, ayrı bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup ısıtın.

6. Üzerine ununu ilave edip kokusu çıkana dek kavurun.

7. İyice kavrulan unun üzerine yavaş yavaş sütünü ilave edin. Tam olarak 2 su bardağı süt ve 1 çay bardağı su.

8. Sıra geldi dizim aşamasına. En alt kata kıyma sosundan biraz koyup borcama yayın ve üzerine ilk lazanya katlarını döşeyin.

9. Lazanyaların katlarının üzerini kaplayacak şekilde beşamel sos onun üzerine kıyma sos ve biraz peynirle tüm katları bu düzenle tamamlayın.

10. En üst katı lazanya ile kapadıktan sonra beşamel sos ile tamamlayın. Ben beşamel sosun üzerine peynir dışında küp küp domates ve fesleğende koydum. Tercih meselesi, zorunlu değildir.

11. Hazırladığınız lazanyanızı 180 derecede 30 dakikada fırında pişirin.

12. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. SÜPER GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK.
    BAYRAMIN KUTLU OLSUN,NİCE BAYRAMLAR.

    YanıtlaSil
  2. ellerine emeğine sağlık canım..şeker gibi birbayram geçirmeniz dileğiyle ..mutlu bayamlarr:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
    Çok sevgiler,

    http://mutlu-mutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar müthiş.
    Ellerine sağlık.

    Özenmiş anne Çiğdem ( Frena halde)

    YanıtlaSil