12 Ağustos 2012

Zeytinyağlı, Fesleğenli Fırın Patates

Patatesi her haliyle severim ama çok sık yapmam, yapamam. Malum patatesin nişasta oranı ve karbonhidrat değeri şeker hastaları için sakıncalı olabilecek derecede yüksek. Bu sebeple patatesin en lezzetli ve en hafif iki halini düşünürsek ortaya bu tarif çıkar bence. Kızartma kadar yağlı ve ağır değil, haşlama kadar da kuru kalmıyor.

Asit oranı düşük, lezzetli mi lezzetli ayvalık zeytinyağlarım bitmek üzere maalesef :( Yolunuz düşerse zeytin ve zeytinyağı almayı unutmayın. Taze ince kabuklu 3 orta boy patatesimle bu güzelim yağımı buluşturup üzerine de baharat gezdirince tadından yenmiyor. Yanına da salata. Yeter de artar.

Afiyetler olsun :)








    Hazırlanışı:

1. Patatesleri iyice yıkayıp, üçgen üçgen kesin.

2. Fırın kabına aldığınız patateslerin üzerine yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytinyağını dökün.

3. Kırmızıbiber, kekik, karabiber, fesleğen ve tuzunu ekleyip iyice karıştırın.

4. Ellerinizle patateslerin yağlı baharatlı sosu emmesini sağlayın.

5. 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

6. Arada patatesleri kontrol edip, servis kaşığı ile altüst edin. Hepsi ve heryeri eşit pişsin diye.

7. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. merhabalar blogunuz çok şirin çok beğendim :) benimde bir blogum var ziyaretinizi merakla bekliyor olucağım sevgilerimle http://cafelondon.blogspot.com/

    YanıtlaSil