12 Temmuz 2012

Kırmızı Erik ve Kayısı Reçeli...

Kışlıklar Hazırlanıyor...

Yaz sadece sıcak, tatil, gezme, tozma, rahatlama, karpuz, kavun değil. Yaz demek, kışa hazırlık yapmak demek ( okullarda ki hazırlık dönemleri gibi :)

Velhasıl bizde sevgili anneciğim ile ,ben onun yamağıyım elbette, reçeldir, domatesli biberdir, bamyadır başladık gidiyoruz. Hadi hayırlısı.

Elbette, bir diyabetli olarak bu reçelleri yeme hakkım bulunmuyor ama yapması bile zevkli. Bazı kahvaltılarda 1 tatlı kaşığı belki.

Yine de efenim, el yapımı, iç huzuru, sizin temizliğinizi barındıran bu ev ürünlerini gönül rahatlığı ile tüketmek kışın çok güzel oluyor, tavsiye ederim.

Öncelikle meyvelerimizi bir güzel yıkadık ve çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye böldük. Tencerede biriktirip ( kayısı ve kırmızı erik farklı tencerelerde elbette detay vereyim yine de :) üzerlerine şekerlerini döküp 1 saat kadar sulanıp özleşmelerini bekledik. Daha sonrasında kaynamaya başlattık. Meyveler sulandı, şeker eridi, köpükler çıkmaya başladı, yavaş yavaş topladık. Sonrasında, annemin deyimi ile reçelimiz iri iri gözler şeklinde fokurdayıp kıvam aldığında altını kapatıp, sıcak sıcak kavanozlara pay ettik.

Not: Reçelleri kavanozlara koyarken çok dikkat edin , sıcak şeker fena halde yakıcı oluyor!

Afiyet olsun.





4 yorum:

  1. afiyetle tüketin inşallah
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Renkleri çok hoş.
    Reçelleri çok severim. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi çeşit çeşit reçeller.
    Ben de en kısa zamanda yapacağım, sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler...sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlıkkk. bloguma beklerim http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

    YanıtlaSil