06 Mart 2012

Sekersiz Kek...No Sugar Cake!

Bir diyabetli olarak sekersiz kek denememi basari ile tamamladım diyebilirim. Şeker yerine bal ve portakal suyu kullandım. Yalnız ne kadar da şeker kullanmasam da sonuçta karbonhidrat ve meyve şekeri olan fruktoz hemen hemen aynı görevi görüyor. Yani belli bir miktar yemelisiniz yoksa şekeriniz yine yükselecektir. Mesele şekerde bitmiyor. Yediğimiz herşey vücudumuza girdikten hemen sonra şekere dönüşür, fazla şekerde yağa :(

Bu sebeple hep söylediğim gibi, bir şeker hastası olarak hemen hemen herşeyden yerim. Önemli olan miktarını ve zamanını iyi bilmektir. Peki ben bu zaman ve miktarı iyi ayarlayabiliyor muyum?
Her zaman değil ! :(

Yine de ilginç bir deneme idi. En azından rafine şeker kullanmadan bir kek hazırlayabildim.  Memnunum yani :) Sadece diyabetli arkadaşlar için değil hepiniz için söylüyorum ''denge iyidir'' !


No White Refined Sugar..!

Hi everyone.  I prepared this cake with honey and orange juice. I didn't use white sugar. I just wanted to try making sugar-free (I mean white-rafined sugar) cake. I can say that it is not bad but not so good to.

Yes I did not use rafined sugar, I used honey and juice but these are not safe. So when you eat these foods at first time these are turn to sugar in your body and than finally turn to fat! :(  Therefor you should eat less and balancedly.

However it was an interesting experiment. As I always say, I eat everything but the most important thing that is know right portion and right timing.

That is all! Thanks.








8 yorum:

  1. Tip1 diyabetli olarak bende denicem bunu :) Blogunuzu ben DiyabetüL olarak izlemeye almıştım geçtiğimiz günlerde ama o blogumda sorun oluştu malesef :/ bu blogum ile izlemeye aldım bende. Sizinle paylaşacak çok şey var aslında diyabete dair :) hislerimiz ve diyabetimiz karşılıklı onu biliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım çok önemli sahiden . Ben bu bloga başlarken paylaşım niyeti ile yola çıkmıştım ama çok fazla arkadasıma ulaşamadım sanırım. Nedenini bilmiyorum belkide yemek tariflerine çok ağırlık vermemdendir. Yinede elimden geldiğince seker ve diyabetle ilgili tecrubelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Umarım bir faydası oluyordur. Aslında anlatilmasi ve tavsiye edilmesi gereken o kadar çok yasanmislik var ki Betül. Bunlar önemli konular. İlerleyen zamanda hepsine değineceğim.

    Kendine dikkat et...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor, bakmaya doyamadım! Ellerinize sağlık.

    Lakin sormak istediğim bir şey var; bal da zararlı değil mi şeker hastalarına?

    YanıtlaSil
  4. elbette zararlı Sheydosh. ben sadece rafine şeker kullanmadan bir kek hazırlamak istedim. daha doğrusu zararı en aza indirmeye çalıştım. Balı yiyemiyoruz belki ama şifasını en azından kek de kurabiyede bir iki kaşık (şeker yerine) kullanarak alabiliriz diye düşündüm. Yani bu kek,şeker hastalarının gönüllerince yiyebileceği bir tarif değil. Biz hiçbirşeyi sınırsız yiyemeyiz zatii :) Sadece bir seçenek.


    Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. diyette olanlar ıcın harıka bır kek işte ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Yorumların için teşekkürler zeymuran.
    Hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  7. bayıldım ben bu tarife deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. ama bunun yapılışı nerede yazıyorrrr.

    YanıtlaSil