30 Ocak 2012

Sekersiz Erik Kompostosu

Tatlandırıcılı Diyabetik İçecek...

Sizde benim gibi meyve sularını, komposto ve hoşafları çok seviyor ama biryandan da şekerden kaçınıyorsanız, bu tarif sizin için oldukça pratik ve lezzetli bir seçenek.
Bir diyabetli olarak içecek konusunda hep kısıtlanmışımdır. Çoğunlukla da kalori ve şeker değerleri sıfır olduğu için gazlı içecekleri kullanmak zorunda kalırdım. Bunlar hem miğde hemde vücut yağlanması açısından zararlı elbette ama hazırladığım bu erik kompostosu gibi farklı alternatifler sizi lezzet ve sağlık açısından rahatlatacaktır. Kullandığım tatlandırıcı günlük olarak çayınızda, kahvenizde kullandığınız tane olanlarından. Komposto ılık iken içerisine atıp eritirseniz hem acıma yapmaz hem de hazır meyve suyunuz olmuş olur. Tadını kendi damağınıza göre ayarlamak size kalmış. 2 litre kompostoyu 15 adet tatlandırıcı gayet lezzetlendirir ama siz bu rakamı daha da düşürebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Diabetic Fruit Drink...
Although there are many diet drinks, still drinks can be a problem for the diabetics. Because many drinks contain soda inside. It can cause body fat and problems with stomach. So it is better to prepare your own drink at home. You can stock up fresh fruits in summer and use them in winter to prepare fruit drinks with a fresh taste.

Ingredients:

2 litre water
1/2 kg. plums
15 units sweetener tablet

Preparation:
Put water into the pan and boil it then add plums into the boiling water and let it boil for 15 mins. After you get the colour of plums turn the heat off and let it cool. At the end put sweetener tablets inside. That's it!










Hazırlanışı:
2 lt. suyu derin bir tencerede kaynaması için ocağa alın ve içine erik ve kızılcıklarıda ekleyerek 15 dakika renkleri iyice çıkana kadar kaynatın. Ocağa kapatıp kompostoyu ılınmaya bırakın ve tam olarak soğumadan hemen önce tatlandırıcıları ekleyip şişeleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder