28 Ocak 2012

Kabak Mücver

Eskiden annemin kabak dolması yaptıktan sonra, artan içleri değerlendirmek için yaptığı bu tadı çook severim. Son zamanlarda fırında da yapılıyor ve yine güzel oluyor, aynı börek gibi. Kızartması klasik elbette. Yine bir akşam vakti kalan tek kabakla ne yapayım derken aklıma geldi ve çok da güzel oldu. Tek  kabaklık bir tarif bu. İsteğe göre malzemeler eşit olarak arttırıldığında daha fazla mücverimiz olur.
Afiyet olsun.

Fried Zucchini Cakes

I love this recipe. I think it is the best version of zucchini but I can't  say that it is healthy because it is fried. Maybe you can try cook that cakes at oven. It will lighter.

Ingredients:

1 zucchini grated
1 egg
1 cup of flour
1/2 cup of shredded parmesan cheese
1 teaspoon of salt
1 teaspoon of thyme
Oil for frying

Instructions:
  1. Grate zucchini and mix everything.
  2. Get a well oiled pan ready for some frying!
     3.  Fry until golden brown. 
     4.  Enjoy your meal!
















Hazırlanışı:

1.  Kabakları rendeleyin ve tüm malzeme ile birlikte karıştırın.
2.  Orta büyüklükte bir tavaya 2 su bardağı dolusu ayçiçek yağı koyarak ısıtmaya başlayın.
3.  İyice karıştırdığınız harcı yemek kaşığı dolusu ile tavaya koyup kaşıkla üstüne bastırın.
4.  Arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun.

2 yorum: