01 Şubat 2012

Damla Çikolatalı Topkek

Bu karlı kış zamanında canınız muhakkak tatlı birşeyler istiyordur. Bu durum soğukla ilgiliymiş tv de dinledim dün. Bir de can sıkıntısı var elbette, hava soğuk olunca eve tıkılıp kalıyoruz ve insan sürekli birşeyler yiyerek zaman geçirmeye çalışıyor. Uzmanların söylediği gibi mini bir buzul çağı yaşamaktayız. Geçen gün kardeşim Pınar'la durumun ne kadar vahim olduğunu bizzat yaşadık ve öğrendik :) Aracımızla yolda kaldık ve birsürü arabayla birlikte aynı kaderi paylaştık. Allah' tan duyarlı komşularımız yardımcı oldu ve kendimizi evimize atıverdik çok şükür :) Evde sıcacık otururken hadi kek yapalım dedik ve bol çikolatalı topkekler yaptık. Kek hamurunda,damla çikolatanın yanısıra, evde kalmış birkaç parça madlen çikolatayı da kullandım. Çocukların evde olduğu bu soğuk zamanlarda gayet iyi gider.

Afiyet olsun.

Chocolate Chip Muffins

These days are very cooollld and normally we stay at home. So it is very boring because of this we eat something on and on.  For we could not get out we used the materials which at home. When the weather turns cold outside, warm up inside with these chocolate cakes :)


Ingredients:

( For 12 muffins)

1 egg
100 g. granulated sugar
100 ml. yogurt
100 ml. vegetable oil
5 g. baking powder
5 g. baking soda
3 cup cake flour
1/2 cup chocolate chips

Preparation:

1. Preheat the oven to 350 degrees.
2. In a stand mixer or with a hand held mixer, beat together the sugar and egg until light and fluffy.
3. Sift the flour, baking powder and baking soda together.
4. Add yogurt and oil to the egg mixture.
5. Then add other dry ingredients, flour,baking soda,powder and chocolate chips.
6. Spoon the batter into each muffin cup.
7. Bake the cake for 25- 30 minutes.
8. Bon appeteit !































Hazırlanışı:

İlk önce fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın. Yumurtayı ve şekeri krema haline gelene dek çırpın ve sırayla yoğurt, yağ ve ununu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sonra kabartma tozu ve karbonatını ekleyip karıştırın. En son damla çikolatalarıda ilave edip tahta kaşıkla bir iki çevirin ve topkek kaplarına paylaştırın. Üzerinede damla çikolata yada evde kalmış madelen çikolatalardan ufalayıp serpiştirin 25-30 dakika şişip üzerleri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder