25 Ocak 2012

Elmalı, portakallı nemli kek...

Bazı akşamlar bir tatlı krizi başgösteriyor ki ne yapacağımı şaşırıyorum :) İşte o akşamlardan birinde yaptığım keklerden biri bu.  Ben kuru ve dağılan kekleri sevmiyorum. Nemli ve meyveli kekleri tercih ediyorum. Buzdolabında bulduğum meyveleri kullanıyorum elime ne geçerse. Bu sefer bir elma ve bir portakal kullandım. Ayrıca kekin içerisine kattığım portakal suyu ve elma rendesinden dolayı şeker oranını yarı yarıya azalttım. Çooooook güzel oldu. Biz çok beğendik. Akşam sekizde yaptığım kek sabaha bitmişti :)

Tavsiye ederim.

Apple-Orange Moist Cake...

Sometimes I want to eat too much dessert.  I think this is a kind of crisis :) At that moment I get up and bake a cake with fruits. I prefer moist cake just like this one. By the way I used a half-measure sugar, I mean less.


Ingredients:

2 eggs
1/2 cup sugar
1/2 cup yogurt or milk
1/2 cup oil
1 orange
1 apple
walnuts
4 cup flour
1 tbs. baking powder

Preparation:

At first mix eggs and sugar and than add the other ingredients. Yogurt, oil, orange juice, grated apple,grated orange peel, walnuts, flour and baking powder. Mix all ingredients. Pour  batter into pan. Bake at 300 degrees Fahrenheit (150 degrees Celsius)  about 35 minutes.
It is ready! Bon Appetit.




2 yorum:

  1. Kek nefis gözüküyor yanında bir bardak çayla nasıl güzel olur..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. elma ve kek birleşince sonuç muhteşemdir.......ellerine sağlık.......

    YanıtlaSil