28 Aralık 2011

Barbunya Ezmesi...

Bir Tuhaf Meze.

Aslında ben zeytinyağlı barbunya yapacaktım. Eşimde ben de çok severiz barbunya pilakiyi...ama son zamanlarda epeyi unutkan oldum :( Banbunyalar biraz fazla haşlanınca dağıldılar. Bende 1 baş soğan,bir kaşık salça ve sarımsakla böyle bir arasoğuk yaptım :) ama sıcak halide güzel.

Tadı gayet iyiydi. Panpankedi tavsiye eder.

















1 gece önceden suya koyduğunuz barbunyaları sabah suda 15 dk. haşlayın. Yarın çay bardağı kadar ayçiçek yağı ile soğanları kavurup üzerine salça ve sarımsağını ekleyin. Daha sonrada barbunyaları koyup 1 su bardağı kaynamış suyla tıkılatın 10 dk kadar ve ezin. Biraz ılınınca zeytinyağı ve kekikle servis yapın.

Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. slmmm
    et yemeklerinin yanında güzel olur heralde
    ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle. ben öyle düşündüm ve et sote yanında denedik. fena değildi.

    YanıtlaSil
  3. barbunyayı severim ..denemk lazım..ellerine sağlık..sevgiler..lezzetli görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. mutfakta çareler tükenmez dimi:)
    eminim böylede güzel olmuştur.
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Fava gibi, bir nevi, yani..

    Eline sağlık.

    Iyi yıllar.
    Neşeli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  6. Aynen öyle. Bir nevi fava. Yazıda belirtmemişim. Unutkan mı oldum ne :)

    Sağol Çiğdem.

    YanıtlaSil
  7. Nefisssss görünüyor canım nefisss..
    Bloğunu keşfettiğime sevindim..
    Sevgiler
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil