Aslında ben zeytinyağlı barbunya yapacaktım. Eşimde ben de çok severiz barbunya pilakiyi...ama son zamanlarda epeyi unutkan oldum :( Banbunyalar biraz fazla haşlanınca dağıldılar. Bende 1 baş soğan,bir kaşık salça ve sarımsakla böyle bir arasoğuk yaptım :) ama sıcak halide güzel.
Tadı gayet iyiydi. Panpankedi tavsiye eder.
1 gece önceden suya koyduğunuz barbunyaları sabah suda 15 dk. haşlayın. Yarın çay bardağı kadar ayçiçek yağı ile soğanları kavurup üzerine salça ve sarımsağını ekleyin. Daha sonrada barbunyaları koyup 1 su bardağı kaynamış suyla tıkılatın 10 dk kadar ve ezin. Biraz ılınınca zeytinyağı ve kekikle servis yapın.
Afiyet olsun.
slmmm
YanıtlaSilet yemeklerinin yanında güzel olur heralde
ellerinize sağlık.....
kesinlikle. ben öyle düşündüm ve et sote yanında denedik. fena değildi.
YanıtlaSilbarbunyayı severim ..denemk lazım..ellerine sağlık..sevgiler..lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilmutfakta çareler tükenmez dimi:)
YanıtlaSileminim böylede güzel olmuştur.
ellerine sağlık...
Fava gibi, bir nevi, yani..
YanıtlaSilEline sağlık.
Iyi yıllar.
Neşeli anne Çiğdem
Aynen öyle. Bir nevi fava. Yazıda belirtmemişim. Unutkan mı oldum ne :)
YanıtlaSilSağol Çiğdem.
Nefisssss görünüyor canım nefisss..
YanıtlaSilBloğunu keşfettiğime sevindim..
Sevgiler
Takibindeyim.