17 Kasım 2011

RULO PASTALAR

Çikolatalı ve Erik Marmelatlı Rulo Pastalarım...

Bayılırım rulo pastalara. en sevdiğimdir ve sık sık yaparım. Bu son tarifimde biraz hazıra kaçtım :( ama blogda daha birçok baton pasta tarifim var. Onlardan muhallebi tarifine bakabilir ve kremanızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Yalnız ilk defa denediğim hazır pasta kremalarını da beğendim doğrusu. En azından acil durumlarda gayet başarılı.

























































Hazırlanışı:

3 yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Sarıları şekerle krema kıvamına gelene dek çırpın. Beyazları da bir tutam tuz ile köpük haline gelinceye dek çırpın. Yumurta sarılarıyla yaptığınız karışımı yumurta beyazıyla oluşan köpüğün üzerine dökün. Ve yine üzerine kabartma tozu, nişasta ve unu ekleyerek tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize bu karışımı yayın. 170 derecelik fırında 10- 12 dakika kadar pişirin.

Kakaolu kek için yine aynı malzemeleri kullanıyoruz fakat, 3 kaşık unu eksiltip bunun yerine kakao ekliyoruz.


Hazır kremaları kutunun üzerinde tarif ettiği şekilde hazırlayın. Önce kakaolu kekin içine kremasını sürüp rulo şeklini verin.

Daha sonra sade kekin üzerine önce marmeladını sürüp sonra kremasını ekleyin.

Pastaları kremşanti,çikolata sosu yada sadece pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. bayılırım
    ellerine sağlık, güzelliklerle dolu bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  2. Süper....elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Olağanüstü görünüyorlar. Ağzımın suları aktı bi' pasta canavarı olarak. Şimdi bunlarım bir dilimi için neler yapmazdım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Mine, Doyumluk ve Sheydosh güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil