11 Şubat 2010

ROLL CAKE

MUZLU BATON PASTA













Malzemeler:

3 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un

3 yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Sarıları şekerle krema kıvamına gelene dek çırpın. Beyazları da bir tutam tuz ile köpük haline gelinceye dek çırpın. Yumurta sarılarıyla yaptığınız karışımı yumurta beyazıyla oluşan köpüğün üzerine dökün. Ve yine üzerine kabartma tozu, nişasta ve unu ekleyerek tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize bu karışımı yayın. 170 derecelik fırında 10- 12 dakika kadar pişirin.

Muhallebi için :

Yarım litre süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası


Üzeri için 1 paket kremşantiyi sütle hazırlayın. Yaptığınız muhallebinin içine bu hazırladığınız kremşantiden 2-3 yemek kaşığı kadar ilave edip karıştırın. Kek fırından çıkınca ılındırın ve hazırladığınız kremayı üzerine sürüp, muzlarını yerleştirin ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Kremşantiyle kaplayıp , süsleyin.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder