04 Ekim 2011

MANTARLI OMLET

Mantarlı, Soğanlı, Patatesli, Kremalı vs. vs. OMLET!

Dolapta 7-8 tane mantar, dünden kalmış yarım kuru soğan, çoğu tarifimde kullandığım bir kutu krema, bir orta boy afyon patatesi ve 3 yumurta ile yapılabilecek en hızlı en lezzetli ve en değişik yemek bu olurdu heralde. Daha doğrusu yemek sayılabilecek, akşam aperatifi :)



 






Malzemeler:
7-8 adet mantar
yarım kurusoğan ( orta boy)
1 orta boy patates
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz, karabiber
3 yumurta
Yarım çay bardağı krema


Öncelikle patatesleri küp veya ince ince dilim şeklinde doğrayıp tavada çevirin. İyice pişirip bir tabağa kenara alın ve aynı tavaya küçük küçük doğradığınız soğanları atıp ardından da mantarları ilave edin ve tuz- karabiberle yüksek ateşte öldürün. Mantarlarda iyice ölünce önceden pişirdiğiniz patatesleri de ekleyip, 3 yumurta ile karıştırdığınız kremalı karışımı üzerine dökün. kısık ateşte,kapağını kapatıp yaklaşık5-10 dk pişirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. denemediğim bir tarif, Afyon patatesini de ilk defa duydum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor. en kısa zamanda ben de deniycem:) eline sağlık panpankedi

    YanıtlaSil