Bir kez daha Kuzenim Merve için :)
Ara ara yaptığım bu tarifi çok seviyorum ama bugünlerde yapmayı pek de düşünmüyordum. Geçenlerde kuzenim Merve beni arayıp bu pastanın tarifini istedi ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. '' Lütfen biraz daha detaylı anlat, olur mu?'' deyince bende Merveciğime söz verdim :) 14 fotoğraflık detaylı anlatımıyla işte çok sevdiğim alman pastalarım.
Malzemelerimiz...
Mayamız sıvıların içinde biraz yumuşarken hemen unu ekliyoruz.
Hamurun kıvamı
Hamurun ön mayalanması ve piştikten sonraki hali...
Muhallebiyi sıkma torbasına koydum ama kaşıkla da pay edebilirsiniz...
Malzemeler:
Kek için:
1 ç.b. su
1 ç.b. süt
1 ç.b. şeker
1 ç.b. ayçiçek yağı
1 küp yaşmaya
2yumurta
Tamı tamına yemek 30 yemek kaşığı dolusu un- 3- 3,5 su bardağı un
Muhallebi:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Öncelikle kek için, su, süt,yağ ve yumurtayı derin bir kapta çırpıyoruz. Ardından mayayı ve sonrasında unu ekleyip resimdeki gibi bir hamur elde edin. İyice yoğurduktan sonra, 10-14 bezeye ayırın ( büyüklüğünü kendinize göre ayarlayarak sayıyı yükseltip azaltabilirsiniz. Ayrıca Hamur toplarını hazırlarken ellerinize yapışmaması ve rahat olması için sıvıyağ kullanın) Ilık bir yerde yarım saat ön mayalanma için bekletin ve daha sonra 180 derecelik fırına atın. 20 dk üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kekler pişerken muhallebiyi yapıp soğumaya bırakın. Muhallebinin vanilyasını ocaktan aldıktan sonra ilave edip karıştırın ki herhangi bir acıma olmasın.
Kekler fırından çıkınca biraz ılınmasını bekleyip, ortadan kesin ve kaşıkla yada krema torbasıyla muhallebisini paylaştırın.
Üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun :)
bir iki kez yapmıştım ama bunlar nefis gözüküyorlar en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler hatta şimdi olsa bir kaç tane çok şahane olurdu doğrusu : )
YanıtlaSilÇok nefis görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler hanımlar :)
YanıtlaSilBu tarifi şiddetle tavsiye ederim ama diyetimi fena bozdurdu doğrusu :(