21 Eylül 2011

Kayısılı, Şeftalili, Cevizli,Limonlu, Tarçınlı......Kek :)

1 Yumurtalık Kek

Yazlıkta yaptığım bu kek tamamen fazlalıkların değerlendirilmesi içindi. Birkaç kayısı, bir şeftali,bir avuç ceviz biraz fındık, bir yumurta, azıcık şeker, yine azıcık un. Bu kadar az malzemeden bir kek çıkar mı diye merakettim, minik ama çok lezzetli -hatta son zamanlarda yediğim en iyi kekti- bir kek elde ettim. Tavsiye ederim.







Malzemeler:

1 yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2- 3 su bardağı un

1-2 orta boy şeftali
4-5 adet kayısı
ceviz
tarçın
yarım limon suyu

Öncelikle şeftali ve kayısıları iri iri doğrayıp bir tavaya alın ve üzeri,ne 3 yemek kaşığı kadar şeker döküp ateşte hafif öldürün. İçine 2 tatlı kaşığı tarçın, bir avuç ceviz ilave edin ve ocaktan alın.

Derin bir kapta tek yumurtayı şekerle köpürtüp süt ve yağını koyun. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip en son meyveli harcı ekleyin. Şöyle bir karıştırıp kek kalıbına dökün ve 170 derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun :)

2 yorum:

  1. peki ben bunu kuru kayısıyla yapmaya kalksam ölçüsü ne olur sizce

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Elif. Keki yine bu olcude tutacaksan eger, 6-7 kayisi yeterli olacaktir. Onlari minik minik dograyip 1 kasik sekerle soteler ve kek hamuruna ilave edersen sonuc daha da farkli olur fakat Ugrasmak istemezsen ve karamelize tadlari sevmiyorsan yapmayabilirsin elbette. Sadece bir tavsiye. Umarim yardimci olabilmisimdir.

    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil