02 Ocak 2011

KLASİK..




Tam 3 yıl önce bu tarifle başlamıştım blog yazılarıma...ve zaman çok çabuk geçiyormuş onu gördüm. Çok şey değişti geçen zaman içerisinde. Değişmeyen tek şey, artık mutfağımızda klasikleşmiş olan bu tarif ve onun müthiş lezzetidir. Afiyet olsun ...



Malzemeler:

İçi için:

4 büyük elma
1 çay bardağı şeker

3- 4 yemek kaşığı tarçın ( aslında bu ölçü size kalmış. tarçını pek sevmeyenler daha da az koyabilirler. herhangi bi şartımız yok)
bir avuç dolusu ceviz. ( olmadı fındık, fıstık, badem veya tadını sevdiğiniz herhangi kıtır yemişlerden de koyabilirsiniz)






Elmaları tavaya rendeleyin orta ateşte pişirmeye başlayın. Renkleri iyce değişince şekerini, cevizini ve tarçınını ekleyin. 5 dakika daha ateşte çevirin ve soğumaya bırakın. Aslında klasik tariflerde önce hamurdan sonra içten başlanır ama ben böyle yazmak istiyorum. Çünkü evde yaparken bu sırayı takip ediyorum. Önce içi yapın ki elmaların sıcaklığı turta hamurunu yumuşatıp pişirmesin.



Hamuru için:

1 paket margarin/ tereyağı (250 gr)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1/ 2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Alabildiği kadar un ( bu tabire de çoğu kişi takılıyor. benim demek istediğim ölçü ise 4 su bardağı kadar) Bu malzemeleri sırasıyla ekleyin ve karıştırın. Yumuşak bir hamurunuz oluyor. Hamuru hazırlama kısmı kolay yani komplike bi durum yok;)

Sonrasında hamuru 3 eşit parçaya bölün. Merdane ile açın. Şöyle yarım santim kalınlığı yeterlidir. Açtığınız yuvarlağı 8 eşit parçaya bölün. İçleri paylaştırın. Aynı sigara böreği sarar gibi yalnız yanlarını katlamıyoruz. Herbir parçayı kıvırarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 170- 180 derecede 15 dakika pişirin. Açık renk olarak fırından çıksınlar yumuşak olmalarına bakmayın dışarı çıktıktan sonra istenilen sertliğe ulaşıcaklar. Sıcak sıcakken pudra şekerini serpin. Eh, afiyet olsun:)



2 yorum:

  1. Elmalı kurabiye her daim olsa yerim.Nefis bir görüntü. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Aycan ...

    YanıtlaSil