06 Ekim 2010

ACILI KURABİYE

TUZLU KURABİYENİN BİR DE ACILI HALİ... Sık sık yaptığımız bu tarif en sevdiklerimizden çünkü ağızda dağılan hafif acılı tadı ve uzun süre dayanabilmesi ile favorilerimizden. Hazırlanışı ve malzemeleri açısından da oldukça pratik. Tavsiye edilir. Afiyet olsun...














Malzemeler:

1 paket tereyağı yada margarin / 250 gr
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Un


Birsüre oda sıcaklığında beklettiğiniz margarin/ tereyağ iyice yumuşayınca bir kaba alın. Üzerine yoğurt, yumurtanın beyazını ve  sıvıyağı ekleyip karıştırın. Yaklaşık 3- 3,5 su bardağı unu, tuz, kabartma tozu ve acı biberini ekleyin. Sadece malzemeler birbirini tutacak kadar yoğurun ve ister elinizle ( örgü şeklinde..vs) isterseniz 2 cm kalınlığında açıp daha sonra çay bardağı ile keserek şekil verin ve tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörekotu serpiştirin. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok güzel görnüyor ama tarifi nerde acaba ben mi göremiyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. mavii selam :) yorumların için teşekkürler. Tarifler hemen yazının altında, devamı burada sekmesine tıklayınca çıkıyor .

    Sevgiler...

    YanıtlaSil