04 Eylül 2010

ŞEFTALİ, PEYNİR, KEK...

Şeftali Soslu Muhallebili Kek... Yaz tatlısı böyle olur. Tarifi Yeşil Elma' da görüp hemen denemeliyiz dedik. Sonuç harika. Ortaya çıkan lezzet, biraz cheesecake, biraz da tart karışımı gibi. Hafif bir ramazan tatlısı...Biz çok beğendik, sizlere de tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun.











Malzemeler:

Muhallebi için:

1 lt. süt
3 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri

Kek için:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1çay bardağı ayçiçek yağı
1çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 avuç badem ( kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış)
3, 5 su bardağı un

Üzeri için:

3- 4 adet şeftali
1 su bardağı kadar badem
1 su bardağı toz şeker
bir tutam tarçın

Öncelikle kek hamurunu hazırlayıp 160- 170 derecelik fırına atıp 30- 35 dakika pişiriyoruz. Kek hamurunu klasik sıralamaya uyarak hazırlayıp fırına girebilen bir borcama yayıyoruz.

Kek pişerken, tüm muhallebi malzemesini, vanilya hariç, bir tencereye koyup karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz. Ateşte, iyice kıvam alıp kaynayana dek pişiriyoruz. En son altını kapattığımızda vanilyasını da ekleyip ılınmaya bırakıyoruz. İyice soğuyunca, daha doğrusu ılınınca, labnesini ekleyip karıştırıyoruz.

Diğer bir yanda, şeftalileri kabuklarını soyup bir tavaya istediğiniz büyüklükte doğruyorsunuz. Üzerine şekerini ve bademlerini ekleyip 15- 20 dk pişiriyoruz. Bademleri su dolu bir kapta bekletirseniz çok rahat bir şekilde soyulacaklardır.

Son olarak, fırından çıkardığınız kekinizi, şeftali suyu ile ıslatın. Ocakta pişen şeftalilinin suyunu bir kaba boşaltıp,içine birazda hazır şeftali suyu ekleyip kekin dört bir yanına dökün ve ıslatın. Kekin çok fazla ıslanmasına gerek yok. Daha sonra muhallebisini üzerine dökün ve en son olarak pişirdiğiniz şeftaliyi üzerine dağıtın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bir gece bekleyince çok daha iyi oluyor. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Fuat Bey..

    Saygılar bizden..

    YanıtlaSil
  3. Tam benlik bir tatli, mutlaka denemem lazim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. ilginç bir tatlı denemek isterim.güzel görünüyor. ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil