16 Eylül 2010

Gezinen Tadlar- 1

KAVURMALI, PİRİNÇLİ, TARHUNLU BAYBURT SU BÖREĞİ...

Herkese merhabalar. Ramazanın son bir haftasında, babaannemizi görmeye yollara düştük. Bayburt' ta güzel bir bayram geçirdik. Gezdik,gördük,yedik, içtik...En çok da favori yemeğim olan pirinçli su böreğinden yedim. Muhteşem kokusu, dışı kıtır,içi yumuşacık tadıyla en sevdiğim tariflerden biridir bayburt böreği. Tarifini daha önceden vermiştim ama kıymalı olarak. Oysa orjinal börekte, kavurma, pirinç ve muhakkak tarhun bulunuyor. Ayrıca hamur sadece yumurta ile tutuluyor. Su böreğinde tecrübeli aşçılarımızın rahatlıkla yapabileceği, biz acemileri ise biraz uğraştıracak ama yorulmamıza da değecek bir tarif. Demin de belirttiğim gibi, böreğin olmazsa olmazları var. Tarifte muhakkak tarhun, pirinç kullanılacak ve hamur yumurta ile tutulacak. Eğer kavurmalı yapmak istemezseniz kıymalısı da güzel oluyor. Besin değeri oldukça yüksek bir börek ama bir dilimden birşey olmaz ;) Tavsiye edilir.

















Tarhunun en taze hali.. Hoş kokulu, kuzey bitkisi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder