12 Ağustos 2010

SOĞUK AYRAN ÇORBASI

İFTAR SOFRALARINDA SERİN TADLAR...

Yazın yoğurtla yapılan soğuk çorbaları seviyorum. Ferah, hafif ve lezzetli oluyorlar. Ayrıca içeriğini istediğiniz gibi oluşturabiliyorsunuz. Yarma yada arpa şehriye ile karbonhidrat kısmını hallediyorsunuz. Gerisi size kalmış. Biz bu çorbanın içinde küp küp doğranmış salatalıkları ve mısırı çok seviyoruz. Annemin yaratıcı, pratik tariflerinden.

Malzemeler: yoğurt, arpa şehriye, konserve mısır, salatalık, dereotu, nane, bir tutam tuz ve biraz su.

Oldukça kolay olan bu tarif, karbonhidrat, kalsiyum ve sebze destekli doyurucu bir lezzet. Sıcak ramazan sofralarını ferahlatacak cinsten. Tavsiye edilir.














Malzemeler: yoğurt, arpa şehriye, konserve mısır, salatalık, dereotu, nane, bir tutam tuz ve biraz su.

Ölçü vermeyişimin sebebi, çorbanızı istediğiniz miktarda ayarlayabilmeniz. İsterseniz 1 su bardağı yoğurt yada 1 kilo ile yaparsınız.

Biz 2 su bardağı yoğurdu bir tutam tuz ile çırptık. İçerisine yarım su bardağı soğuk su ilave ettik. Buarada 1 su bardağı arpa şehriyeyi kaynar su ile haşladık ve pilav gibi suyunu çektirerek pişirdik ( yağsız). Suyunu çekip iyice şişen şehriyeleri biraz ılınınca hazırladığımız yoğurtlu karışıma ilave ettik. Bir adet salatalığı minik minik doğrayıp ekledik. Ardından yarım konserve mısır, bir tutam dereotu ve nane.

İşte hepsi bu. Karbonhidrat, kalsiyum ve sebze destekli ferah ve doyurucu bir lezzet. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Çok leziz ve şifa dolu bir çorba olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. sıcakta gerçekten çok güzel gider ellerinize sağlık

    YanıtlaSil