02 Temmuz 2010

LİMONLU KEK

LİMON..YAZ..ÇAY SAATİ ..

Ferah tatları severim. Limonlu tariflere de bayılırım. Bu kek de yoğun limon tadıyla yaza uygun bir özellik sergiliyor. Tavsiye edilir.









Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
1 Limonun suyu, bir limon kabuğu rendesi


Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Süt, yoğurt, yağını ilave edip, en son kabartma tozu, limon suyu- kabuğu ve ununu da karıştırıyoruz. Kek kalıbına boşaltıp, fırına atıyoruz. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirip, fırından çıktıktan sonra yarım saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. Bu bloğu çok kişi keşfetmemiş aslında çok şeyde kaybetmiş doğal olmayan şeyler bana göre de değil. Limonlu kek limonlu kurabiyeler ve limonata tam yaz lezzetleri.kekinize bayıldım elinize sağlık.İzmirden sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Mine. Doğallığı seviyoruz ve tariflere bu ölçülerde devam ediyoruz:) İstanbul' dan Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ayca hanım çoook güzel bir blogunuz var... yemek yapmaktan çok iyi bir tadımcıyımdır :))) tariflerinizi deniycemmm... limonlu kek dediğiniz gibi yaz aylarında serinletici bir lezzet gerçekten... umarım kulanacağım malzemeleri ziyanı heba etmem :) İyi ki varsın yemek yemek...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Nalan..Yemek yemeyi bu kadar seven birinin malzemeyi ziyan etme şansı yok:) Öyle birşey olmayacaktır eminim. Afiyet Olsun..

    YanıtlaSil
  5. Ayca hanım Merhaba. Limonlu kekte problem yaşadım, beceriksisligim nedeniyle:))) Yahu bu neden kabarmıyooor :( Oysa ne güzel hayaller kurmuştum... Limonlu kek ve ben :) Ama beceremedim... Nerde hata yapmış olabilirim :)))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Nalan. Sorun yaşamana üzüldüm ama neden öyle oldu ki acaba? kabartma tozunu koymayı unutmadın dimi:) ayrıca, fırında bir problem olabilir..sıcaklıkla ilgili sorun olunca da keki etkiliyor.Çok sıcak fırına atınca da kek sönebiliyor. Yumurtaları şekerle iyice çırptın mı? aklıma başka şeylerde geliyor ama..acaba ne yaptın da olmadı nalan? :)

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle bu kadar çok çabuk sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim :) Kabartma tozunu koydum, yumurtalarıda iyice çırptım... fırınımda bir problem yok sanırım. Olsa da ne tür bir problem olabilir? Ama ben fırını biraz ısıttıktan sonra keki koyuyorum. Daha önce başka çeşit kek ve poaçalar yaparkende fazla şişmesii sağlayamıyorum. Bazen tam kıvamında oluyordu bazense tam tersi. Bi türlü istikrar sağlayamıyorum:((( Acaba sana yağı da kullanıyorum tepsi için önceden oda bir problem oluşturabilir mi? Teşekkür ederim ilginiz için sevgiler yüzünüz hep gülsün Ayca :)))

    YanıtlaSil
  8. Nalancım görünürde hiç bi sorun yok. Sana yağı da, şişme konusunda bir problem oluşturmaz. henüz çözemedim ama düşüneceğim bu konuyu. Kek değil de, poğaça tarzı birşeyden bahsetseydin, çok yoğurmuşsun derdim. Poğaça çok çabuk etkileniyor, fazla yoğurmaya da gelmiyor ama kek konusunda cevapsız kaldım üzgünüm. Aklıma birşey gelirse yazacağım Nalan. Görüşmeküzere:)

    YanıtlaSil
  9. Ben hatanın nereden kaynaklandığını biliyorum?.. benden:) Oldum olası mutfak konusunda becerikli olamamışımdır :) Okulum nedeniyle de fazla beceri kazanamadım:( Ama yılmayacağımm ve Limonlu Keki yapacağım :/// Teşekkürler... gelişmelerden haberdar ececeğim sizi, herkese iyi kandiller :)

    YanıtlaSil
  10. Bence bu durumu çok kısa bir sürede değiştirebilirsin umutsuz olma.Yorumlarını ve beni gelişmelerden haberdar etmeni bekliyorum:) İyi kandiller Nalan:)

    YanıtlaSil
  11. Ayça selam:) limonlu keki bu sefer biraz daha yapabildim. Senin ki gibi olmadı ama biraz ilerleme var:) panpankedi@yahoo adresine fotoları gönderdim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. merhaba
    keki tarife gore yaptim bugun. Sonuc mukemmel. Ben ki kek kabarmasi sorununu cok yasayan bir insanim, hicbir kekim bu kadar kabarmamisti. Ailecek afiyetle yedik. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  13. merhaba
    keki tarife gore yaptim bugun. Sonuc mukemmel. Ben ki kek kabarmasi sorununu cok yasayan bir insanim, hicbir kekim bu kadar kabarmamisti. Ailecek afiyetle yedik. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  14. Bir faydam olabildiyse ne mutlu bana. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil