03 Mart 2010

MIHLAMA

Ayrıntılı tarifini veremeyeceğim bu mıhlamayı biraz önce yaptık, yedik ve bende sıcağı sıcağına bloğa koydum. Gayet doyurucu ve elbette çok lezzetli bu tadı siz de kendi ölçülerinizle denemelisiniz.































































































Malzemeler:

Mısır unu
Ayçiçek yağı- tereyağı ( yarı yarıya koyulacak..daha hafif oluyor)
Kaynamış su
Dil peyniri ya da kaşar peynir
Tuz
Üzerine kızdırılmış tereyağı

Öncelikle göz kararı 1 su bardağı mısır ununu, 4-5 kaşık kadar ayçiçek yağı ve yine o kadar kaşık tereyağı ile kavurduk. İyice kavrulmuş un kokusunu alınca ve rengi koyulaşınca, kaynayan sudan üzerine çıkacak kadar koyduk ve zaten fokur fokur atmaya ve suyu çekmeye başladı. 4 çay kaşığı tuz ve peynirlerimizi de atınca altını kapadık. Peynir oranı yaklaşık 100 -120 gr kadardı. İnce ince doğradık ve kattık. En sonunda kızdırdığımız bir parça tereyağı üzerine dökdük. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. ayyy bayılırım!sabah sabah yapılır mı bu ayça:)

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ayca'cim harika gorunuyor, ellerinize saglik. Ben bayilirim mihlamaya. Son halini gorunce mutfaktan bir parca ekmek alip banasim geldi resime dogru :)) Immm.. Miss gibi terayagi kokusu burnuma geldi.

    YanıtlaSil