Ayrıntılı tarifini veremeyeceğim bu mıhlamayı biraz önce yaptık, yedik ve bende sıcağı sıcağına bloğa koydum. Gayet doyurucu ve elbette çok lezzetli bu tadı siz de kendi ölçülerinizle denemelisiniz.
Malzemeler:
Mısır unu
Ayçiçek yağı- tereyağı ( yarı yarıya koyulacak..daha hafif oluyor)
Kaynamış su
Dil peyniri ya da kaşar peynir
Tuz
Üzerine kızdırılmış tereyağı
Öncelikle göz kararı 1 su bardağı mısır ununu, 4-5 kaşık kadar ayçiçek yağı ve yine o kadar kaşık tereyağı ile kavurduk. İyice kavrulmuş un kokusunu alınca ve rengi koyulaşınca, kaynayan sudan üzerine çıkacak kadar koyduk ve zaten fokur fokur atmaya ve suyu çekmeye başladı. 4 çay kaşığı tuz ve peynirlerimizi de atınca altını kapadık. Peynir oranı yaklaşık 100 -120 gr kadardı. İnce ince doğradık ve kattık. En sonunda kızdırdığımız bir parça tereyağı üzerine dökdük. Afiyet olsun.
ayyy bayılırım!sabah sabah yapılır mı bu ayça:)
YanıtlaSilellerine sağlık
Ayca'cim harika gorunuyor, ellerinize saglik. Ben bayilirim mihlamaya. Son halini gorunce mutfaktan bir parca ekmek alip banasim geldi resime dogru :)) Immm.. Miss gibi terayagi kokusu burnuma geldi.
YanıtlaSil