23 Şubat 2010

TAZE MEYVE KOMPOSTOSU- 3

ELMALI, ARMUTLU, ERİKLİ..PEMBE KOMPOSTO











































Malzemeler:
1 küçük elma
1 küçük armut
2 tane kırmızı erik
1,5 litre su
yarım su bardağı toz şeker
2 tane karanfil
yarım çay kaşığı tarçın

Su tencerede kaynayınca içine küp küp doğradığımız  meyveleri atıyoruz. Meyveler sertten yumuşağa doğru sırasıyla atılmalı yalnız, benim kullandığım 3 meyve de yumuşaklık bakımından birbirine yakındı, bu yüzden hepsini birlikte attım suya. Yaklaşık 10- 15 dakika kaynadıktan sonra, tarçın ve karanfilini koyun , ardından şekerini de ilave edin. Bir 5 dakika daha kaynatın ve söndürün. İşte kompostonuz hazır. Kırmızı erikleri yazdan, buzluğunuza atarsanız , kışın kullanımı daha rahat olur. Erik yerine bir avuç vişne de koyabilirsiniz. Buzluğunuzda ne varsa. Ve ben, şeker oranını daha az tuttum çünkü böyle seviyorum. Ama siz komposto kaynarken tadına bakar, belki oranı 2 katına çıkarabilirsiniz. Ya da, diyabetliler için tavsiyem, kaynayan kompostoyu şeker atmadan söndürün ve içeceğiniz kadarına tatlandırıcı atın ve tüketin. Ve unutmayın, içinde şeker olmadığı için dayanma süresi çok uzun olmayacaktır. Ayrıca, eğer kompostoyu tatlandırıcı ile içecekseniz, kompostonun iyice soğumasını bekleyin ki, tatlandırıcı acımasın. Hepsi bu. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. goruntu muhtesem canim...ellerine saglik....ya sen bu resimleri nasil boyle guzel cekiyorsun?? bende yakinda cekiyorum ama bir turlu beceremiyor...sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Aytencim:)
    Fotoğraflara gelince, kullandığım makinanın marifetleri diyebilirim aslında.Yani, makro çekimi iyi yapan bir makina ile gayet iyi sonuçlar alırsın. Ben fotoları, finepix s1500 ile çekiyorum. Ondan önceki makinamla bende birtürlü yakın çekimlerde istediğimi elde edemiyordum. Bu makinayı tavsiye ederim, oldukça anlaşılır bir menüsü vardır ve kullanımı çok rahattır. Ama sorun makina da değilse, gün ışığından faydalan derim, netleştirmeye de dikkat et;)

    sevgiler..

    YanıtlaSil