24 Şubat 2010

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

FİLİZ' DEN İNCİLER..

Blog varkende, olmadan önce de hep bir tarif alışverişi vardı teyzemle aramızda. O da  mutfağı sever bende.
Ve teyzemin yemekleri gerçekten çok güzeldir. İşte bu yüzden, bloğumda  canımında bir köşesi var. Elleri lezzetli çılgın kadından ''evde ne varsa, çarçabuk'' tariflerinden biri daha.





















Malzemeler:

1 kg süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı margarin
Yarım paket toz krem şanti
Vanilya
Ve evde kalmış, bisküvi, çikolata..vs..

Süt, un ve şekeri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan alınca, içine 3 yemek kaşığı margarin ( yada tereyağı) ve vanilyasını ilave ediyoruz. Biraz harareti geçince, yarım paket toz kremşantiyi içine boşaltıp mikserle çırpıyoruz. Evde olan çikolata, bisküvi yada kek parçaları, rondodan geçiriyoruz. Borcama hazırladığımız muhallebinin ilk katını koyup , rondoda çektiğimiz karışımı üzerine döküyoruz ve geri kalan muhallebiyi üzerine boşaltıyoruz. Üzerini, ufalanmış, bisküvi, fındık veya hindistan cevizi ile süslüyoruz. Dolapta 2-3 saat  dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
               

1 yorum:

  1. Nefis görünüyor. :) Muz varsa tamamdır zaten, tatlının olmazsa olmazı bence. :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil