25 Şubat 2010

KANDİL HELVASI- İRMİK HELVASI

HERKESE HAYIRLI KANDİLLER

Hepimizin hayırlı dualarının kabul olması dileğiyle..İyi kandiller..









Malzemeler:

500 gr. İrmik
250 gr tereyağı( margarin )
4,5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2 avuç dolmalık fıstık

Tereyağını tencerede eritip, içine fıstıkları ekleyin ve rengi dönünceye dek kavurun ve hemen ardından irmiğini de ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir tarafta da şerbet için su ve şekeri kaynatın. İrmiğin rengi çok açık kahverengiye dönünce ( yaklaşık 15- 20 dk devamlı karıştırın) şerbetini ekleyerek 5-10 dakika daha ocakta tutun ve sonra altını kapatın. Hafif ılınınca, kaşıkla şekil vererek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Amin..Seninde Kandilin mübarek olsun..

    Helvan çok güzel olmuş,ellerine sağlık:)bende irmik helvası sevenlerdenim..

    YanıtlaSil
  2. Helva super gorunuyor, ellerinize saglik.Ben de ilk helva deneyimimii bu tarifle yapacagim insallah.

    YanıtlaSil
  3. Off! Burnuma burnuma geldi kokusu, sıcak sıcak. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil