26 Şubat 2010

PANPAN KURABİYE

TARÇINLI KURABİYE

Bu kurabiyeler çok uzun süre dayanabilen cinsten. Kurabiye denince binlerce tarif var. Bu tarif ise klasik kurabiye tadına çok yakın. Yumuşak bir kurabiye değil, kıtır kıtır ve ağızda eriyen çok lezzetli bir dokusu oluyor.Ama un kurabiyesi gibi de değil, yani yoğun bir un tadı olmuyor.Çayla, kahveyle ve hatta sütle harika atıştırmalıklar..Tavsiye ederim.












Malzemeler:
125 gr tuzsuz tereyağı
yarım su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı süt
yarım paket kabartma tozu
Alabildiğince un - yaklaşık 1,5 su bardağı oldu bende


Bir kaba, un dışında, tüm kuru malzemeyi koyuyoruz. Sonra üzerine sütünü ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip yoğuruyoruz. Hemen üzerine ununu ilave ediyoruz. Yaklaşık 1,5 su bardağı oldu bende siz de göz kararı ayarlayabilirsiniz. Sonra, yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlayıp yerleştiriyoruz. Yuvarlakların üzerine hafifçe bastırarak, klasik kurabiye şekli veriyoruz ve 180 derecede 15- 20 dk pişiriyoruz. Çok fazla kızarmamasına dikkat edin. Ve fırını kapattıktan sonra kurabiyeler 5-10 dakika daha o sıcak ortamda dinlensin. Fırından alınca, üzerine pudra şekeri ve tarçını karıştırarak serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder