07 Şubat 2010

BİR HAMUR İKİ TARİF

ÇİKOLATA SOSLU KEK VE HAVUÇLU- CEVİZLİ...

Ev kalabalıksa ve herkes farklı birşey istiyorsa, biraz kafanız karışabilir belki ama mutfakta çareler tükenmez..














































Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu- 1 paket vanilya
4 su bardağı un

Havuçlu kek için: Yarım havuç rendesi, 1 avuç ceviz kırığı, 2 tatlı kaşığı tarçın.

Çikolata soslu kek için: 4 yemek kaşığı kako, hazır çikolata sos.  

Kek hamurunu klasik bir şekilde hazırlıyoruz. Yumurtaları şekerle köpürtüp, süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, unu ekliyoruz. Hamuru 2 ayra kaba yarı yarıya ayırıyoruz. 

Havuçlu için, rende havuç, ceviz ve tarçını kek hamuruna ekleyip kaşıkla şöyle bir karıştırıp 170 derecelik fırına atın ve 35 dk pişirin.            



Kekin ılınması bekleniyor...:)


Kalan kek hamuruna kakao ve 3 yemek kaşığı daha süt karıştırıp aynı derece ve dakika ile fırınlıyoruz. Kek pişerken, çikolatalı sosu hazırlıyoruz. Ben hazır çikolata sosu kullandım yalnız 1 paket çikolata sosun yalnızca yarısını kullandım ve süt oranını fazla tuttum daha akışkan bir kıvam elde etmek için ( 3 su bardağı süt, yarım paket çikolata sosu). Kek ılınınca dilimleyin ve yine ılınan sosu üzerine dökün. Afiyet olsun.





3 yorum:

  1. çok hoşmuş bu tarif bir anda iki tane birden bu tarifi de not alıyorum denenecekler listeme teşekkür ediyorum ellerinize sağlık bu arada fotolar da çok güzel...

    YanıtlaSil
  2. Tüm yorumların için teşekkürler Mine..Denemeni tavsiye ederim. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. doğru mutfakta çareler tükenmez ama onları herkes malesef üretemez,ellerinize sağlık,her ikiside nefis görünüyor,iyi haftalar...

    YanıtlaSil