29 Ocak 2010

VEJETERYAN PİZZA

PİZZA PİZZA...

Bir diyabetli olarak, et tüketimime ve özellikle salam, sucuk, sosis tarzı işlenmiş et ürünlerine dikkat ediyorum.
Ve bu ürünler olmasa da alternatif hep vardır...Her ne kadar mantıken A, A dır, B olamaz desekte ki öyle...En azından pizza yemeye devam diyorum ben :)
Lezzetli, pratik bir pizza oldu ve son dilimi beni bekliyor. Tavsiye edilir, afiyet olsun ...





















                                                     

















Malzemeler:   
1 yumurta    
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi : 2 yemek kaşığı salça
Yarım havuç rendesi
Bir avuç dereotu- nane
4-5 kaşık mısır
kekik

Unu kabına boşaltıp ortasını havuz gibi açtıktan sonra, buraya yumurta, yoğurt, tuz ve suyu koyun. Kabartma tozunu da ilave edip yoğurun. Merdane ile açın. Ben pizza hamurunu ince ve kıtır sevdiğim için incecik ince açtım. Siz istediğiniz gibi yağın ve açılan hamurun üzerine hafif sulandırdığımız ve içine kekik koyduğumuz salçayı sürün. Üzerine dereotu- nane, kaşar peyniri, havuç, mısır ve zetini serpiştirin. Ve canınız ne istiyorsa onu demek daha doğru olur. 200 derecelik fırında 15- 20 dk pişirin. Afiyet olsun.




5 yorum:

  1. ayyyy panpanimmm acibademde yaptiigin pizzanin tadi haala damagimda :)bu da super gorunuo!ellerin dert gormesin tontonum:)

    YanıtlaSil
  2. ahh ne güzeldi o pizza sahiden, tadı damağımızda kalmış:)sağol canım, inşallah yeni evinde daha lezzetlilerini yeriz,tospik dostum:)

    YanıtlaSil
  3. selamlar.blok'unuzu taraf gazetesinden okudum.bir bakayım dedim.gerçekten çok güzel işler çıkarmışsınız.bundan sonra süreki burdan tarifler alacağım.

    amerikadan selamlar.

    ipek duralı

    YanıtlaSil
  4. Vallahi şahane! Alternatif yollar bularak her şey yenebilir tezinin en güzel kanıtı bu pizza. :) Afiyet olsun size. Ellerinize sağlık ayrıca. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler Sheydosh:)

    YanıtlaSil