KITIR MUHALLEBİ
- 250 gr kadayıf ( 1 gece dolapta bekletin, kuruması için..)
- 2 avuç fındık - 1 su bardağından biraz az oluyor
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Malzemeler:
2 litre süt
10 yemek kaşığı şeker - Bu yaklaşık 1 su bardağı oluyor
15 yemek kaşığı un - 3 kahve fincanı un1 paket kremşanti
60 gr yağ
Ben muhallebiyi, ilk önce tereyağı ve unu kavurarak yapmaya başladım. Kullandığım yağ miktarı ise, 125 gramlık tereyağlarının yarısı, 60- 70 gram birşey. Yağ ve unu 2-3 dakika kavurduktan sonra yavaşa yavaş sütü katıyorsunuz. İlk önce topaklanama olabilir, pişmeye başladıkça un topakları açılacaktır. Sütü ilave ederken şekerimizi de koyuyoruz. Ben muhallebi kaynamadan,pişme sırasında mikserle karıştırdım. Pürüzsüz kıvamı elde etmek için. Ve muhallebi kıvam alıpta kaynayınca altını kapatın, ılınmaya bırakın. İyice ılınınca içine kremşantisini ekleyin ve tekrar mikserle 5 dakika kadar çırpın. Kadayıflı harcın yarısını kullanacağınız tepsiye serin. Üzerine muhallebinizi dökün ve harcın geri kalanını da üzerine serin. İyice soğuduktan sonra, harika bir tatlı oluyor. Afiyet olsun.
selam ben geldim.:)) bende beklerim..:))) ellerine saglik muhakkak deneyecegim hic yapmamisdim nefis gorunuyor ellerine saglik..sevgiler
YanıtlaSilselamlar hoşgeldin:)yorumların için teşekkürler,sağlıcakla kal..
YanıtlaSildehşet güzel bir blog daha buldum:)sımsıcak bir merhaba
YanıtlaSilhoşgeldiniz. benden de size sımsıcak bir merhaba:) teşekkürler..
YanıtlaSil