28 Ekim 2008

Muzlu Baton Pasta

Rulo Pasta Sevenler...Buraya:)

Malzemeler: Pandispanya
4 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
                     
4 yumurtanın kırmızı ve beyazlarını ayırın. Bir kapta kırmızıları 5 yemek kaşığı şeker ile krema haline gelene dek çırpın. Diğer bir kapta yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile köpürtün. Yumurta sarıları ile yaptığımız karışımı beyazların üzerine ekleyin. Un, nişasta ve kabartma tozunu da üzerine ekleyip tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın ve 180 derecede 10 dakika pişirin. Bu pandispanya yumuşacık ve inanılmaz lezzetli oluyor. Bir tepsiden 2 pasta çıkardım ben, o kadar da bereketli oluyor. Afiyet olsun.

Krema:
1 litre süt
2 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası


İki pastanın içinde de aynı kremayı kullandım ve muz kullandım. Yalnızca birini krem şanti diğerini çikolata sos ile kapladım ve birini çikolata rendesi diğerini fındık kırıklarıyla süsledim. Rulo pastayı çok sevdiğimi önceden de yazmıştım ve şunu söylemeliyim ki aralarında en beğendiğim tarif bu. Tabi ki beğeni meselesi...Denemek lazım. Afiyet olsun...
        















































2 yorum:

  1. adım saynur.bende şeker hastasıyım tariflerinizi çok beğendim.tanışmak isterim e-mail adresim: saynurgul@yahoo.com

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler saynur. blog ' da artık diyabetik tariflere de başlasam diyordum ben de...ne zamandır blogumla ilgilenemiyordum. yorumun için teşekkürler.görüşmeküzere.

    YanıtlaSil