12 Nisan 2009

Profiterol

Dünyanın En Lezzetli Tatlısı mı Desek Acaba???

Sahiden öyle...ve bazılarının ''evet'' dediğini duyar gibiyim. Bende , her ne kadar tatlıdan kaçınsam da, konu profiterol olunca dayanamayanlardanım. Aslında yapımı çok zor gibi gözükse de, bu zorluk, aşama aşama yapılan bir tatlı olmasından kaynaklanmaktadır. Oysa ben profiterol yaparken, eğleniyorum bile diyebilirim. Kendin pişir kendin ye olunca , daha da lezzetli oluyor inanın. Tavsiye ederim.


Malzemeler:

Hamuru için: 1 su bardağı su

100gr margarin

Bir tutam tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı un

3 yumurta

Hamuru hazırlama aşamasında, su, margarin, tuz ve şekeri bir taşım kadar kaynatın. Sonra ununu ilave ederek karıştırın. 1-2 dakika ateşte pişirin. Ateşetn alınca 10- 15 dk ılınıp soğumaya bırakın. Ilındığında teker teker yumurtaları bu hamura, mikserle karıştırarak yedirin. Daha sonra ister tatlı kaşığı ile ister bir sıkma torbasına doldurup sıkarak, yağlı kağıt serilmiş tepsinize minik cevizler halinde koyun. Aralık bırakmayı unutmayın, şişicekler. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında önce 20 dakika sonrada 200 dereceye çıkararak 10 dakika daha pişirin. Fırını kapatınca profiteroller 5 dakika kadar fırının içinde dursun, sonra dışarı alıp soğumaya bırakın.


Kreması: 2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı pirinç unu

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı şeker

1 yumurta

Tüm malzemeyi karıştırıp koyu kıvamlı bir krema pişirin. Soğumaya bırakın.

Çikolata Sos: 2 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker

2,5 yemek kaşığı kakao

2,5 yemek kaşığı un

Tüm malzemeyi topak kalmayacak bir şekilde kıvamını alana dek pişirin. Bir taşım kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. ( çikolata sosu, ara ara kabuk tutmasına izin vermeden karıştırırsanız, daha parlak ve akışkan bir sos oluyor ve profiterolün üstünde uzun süre kurumadan kalıyor.)

Soğuyan profiterol toplarına kremayı bir sıkma torbası ile veya topları ikiye ayırarak kaşıkla paylaştırın. Çikolata sosunu hemen üzerine dökmeyin. Servis yapıncaya dek, hazırladığınız toplar bekleyebilir. Servis sırasında sosunu dökün, yoksa hamur istemediğiniz kadar yumuşuyor.
İşte hepsi bu. Afiyet olsun:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder