19 Şubat 2008

Mantı

Erzincan Mantısı yada Yaprak...

Kar yolları kapayınca herkes evine kapandı. Randevular iptal, okullar tatil hepimiz evdeyiz:) Durum böyle olunca alışverişte zor oluyor. Bu mantının hikayesi de böyle başladı. Evde makarna kalmadığını görünce iş başa düştü. Çok da güzel oldu. Bu yaptığım mantı erzincan mantısı olarak da bilinen içi doldurulmayan bir mantı çeşidi. Yaprak da deniliyor. Çok lezzetli oldular en yakın zamanda yine yapayım diyorum. Tavsiye ederim:)

Malzemeler: 3 su bardağı un, 2 yumurta, 3/4 su bardağı su, tuz.

Aslında ben bir kayık tabağı dolusu için tarifin yarısını uyguladım. 3- 4 kişilik oluyor. Yukardaki ölçüler ise 8- 10 kişiye rahatlıkla yeter diyebilirim.

Unu kaba eleyip ortasını açın ve yumurtalarla tuzu ilave edin. Yavaşça suyunu koyarak yoğurun. Hamur sert olsun. Yumuşak bir hamur keserken ve haşlarken parçalanacaktır. 3 su bardağı un yeterli olmazsa biraz daha ilave edin. Hamuru 2 parçaya bölüp açın. Çok ince bir hamur olmasın.
Açtığınız hamuru şeritler halinde kesin ve ister üçgen şeklinde ister kare olarak bölün. Parçaları unlayarak havalandırın ve 15 dk kadar buzlukta bekletin. Kaynayan suyun içine 2 çay kaşığı tuz ilave edip mantıları haşlayın. 5 dk haşlanmaları yeterli. Sarımsaklı yoğurt döküp üzerine baharatlı yağ ( kırmızı biber, nane) gezdirin. İşte mantılarınız hazır. Afiyet olsun:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder