17 Şubat 2008

CHEESECAKE

Yani Peynirli Kek...

Cheesecake (yani peynirli kek) bazılarının çok sevdiği bazılarının ise damak zevkine asla hitap etmeyecek gibi duran bir tatlı. Ben ise çok sevenlerdenim. Çok sık olmasada arada yapıyorum. Cheesecake yapmanın bir kaç önemli noktası varki onlara dikkat etmek gerekiyor. Bazı tariflerde labne peynirinin çırpılması yazıyor bazılarında ise tam tersi ben ikisinide denedim ve az çırpılmış olanı seçtim. Labne peynirini en son olarak karışıma ekleyerek şöyle bir karıştırmak yeterli. Pamuk gibi ve şişkin bir cheesecake elde ediyorsunuz.



Bu az çırpılmış olan yukardaki ise çok çırpılmış olan. Yukardaki daha yoğun yandaki resimde olan ise daha pamuksu ve puf puf. Seçim size kalmış:)
Tarifi ise yazacağım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder