04 Kasım 2014

Lavaş Böreği...

Herkese merhaba. Bugünkü tarif pratiklerden. Hazır lavaştan tava böreği. Bunu hemen hemen herkes denemiştir sanıyorum. Hem lavaşları değerlendirmek için hem de çok hızlı ve lezzetli bir tarif olduğu için. Şuaralar çok popüler olan ve böyle de devam edecek gibi gözüken çiğ köfte satışlarında yan ürün olarak verilen bu lavaşlardan geldikçe buzluğa atıp biriktiriyordum. Geçenlerde ne yapsam ne etsem diye düşünürken bunları değerlendirmek geldi aklıma. Gayet basit olan tarifi herkes kendince yorumlayabilir. Elinizde bir tavanız ve içine koyacağınız azcık malzemeniz var ise ağız tadıyla yenebilecek pratik bir tarif. Tarifte ekstra olarak verdiğim malzemeler tercihe göre konulmayabilir. Yada o an yumurta ve sütle uğraşmak istemezsiniz. Aklınıza takılmasın çünkü sütsüz de gayet güzel hatta ben çoğu zaman böyle kıtır kıtır hazırlıyorum ve eğer domates kullanıyorsanız lavaşları ıslatmaya gerek bile kalmıyor.

Bir diyabetli olarak dikkatli tüketilmesi gerekir çünkü ağırlıklı olarak karbonhidrat olan bu yemek yüksek şeker demektir. Bol peynir ve domates ile hazırlarsanız dengeleri eşitleyebilirsiniz. Ben bu börekten resimde görülen gibi 2 dilim yedim ve insülinimi ona göre yaptım. Hiç bir sorun olmadı. Yeter ki neyi nerde nasıl ve ne kadar yemeyi bilin. 

Hepinize sağlıklı günler.

Panpankedi tavsiye eder.








Hazırlanışı:

1. Öncelikle bir orta boy tava çıkarın. 1 yumurtayı yarım çay bardağı sütün içine kırıp karıştırın.

2. her katına sütlü karışımdan lavaşı ıslatacak kadar sürüp ortasına peynir ve küp kesilmiş domatesi yerleştirin.

3. Orta harcı üzerine yine aynı şekilde lavaşları dizin ve biryandan kalan sütle ıslatın.

4. Böreğin üzerison lavaşla kapanınca tavayı ateşe alın. Düşük ısıda iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. her taraf için 10dk. yeterli oluyor.

5. Pişen yüzlerine azıcık tereyeğ sürüp tatlandırın.

6. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. elinize sağlık ıspanaklısı da güzel olur sanki

    YanıtlaSil
  2. Süt koymadan oldukça sert olur çünkü lavaşlar tavadaki ısıyla iyice kuruyorlar. bu yüzden süt yada su ile yumuşatılmalı bence. Sütsüz daha kıtır olacaktır o da bir seçenek,peynirli cips gibi mesela...

    YanıtlaSil