20 Eylül 2013

Domates Çorbası


Herkese merhaba. Yavaş yavaş sonbaharı hissetmeye başladığımız bu güzel günlerde, yazdan kalma domateslerle en sevdiğim çorbalardan birini çok sık yapar oldum. Unlu domates çorbası...Bu tarif birazcık hasta çorbası gibi de gelebilir ama içimi çok rahat, yumuşacık, lezzetli bir çorba tarifi. Oldukça basit olan bu tarifi arpa şehriye ile yapmaya bayılırım. Tercih sizin. Tavsiye ederim :)






Hazırlanışı:

1. Çorba tencerinizi ateşe koyun ve içine yağını dökün. / Yarım çay bardağı ayçiçek çağı.

2. Yağ biraz kızınca 1 yemek kaşığı dolusu unu bu yağda orta ateşte 10 dk. kavurun.

3. Kavrulan una kabuklarını soyup incecik doğradığınız yada blendırda püre haline getirdiğiniz domatesleri ekleyip 5 dk. daha kavurun.

4. Yaklaşık 1 lt kaynamış suyu, domatesli-unlu harca yavaşça ekleyip topaklanmasına izin vermeden karıştırın.

5. Hazırladığınız çorbanıza damak tadınıza göre (1 çay kaşığı tuz koydum ben) tuz ilave edin. Ayrıca 1 adet tavuk bulyon koyup içinde eritiseniz tadı daha da güzel olacaktır.

6. En son çorba suyunun içine 1 kesme şeker ( domatesin ekşiliğini bastırsın diye) ve 1 avuç arpa şehriye ekleyip 10 dk. kısık ateşte kaynatıp altını kapatın.

7. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. şap şup en sevdiklerimizden... yapanların ellerine sağlık, yiyenlere şifa olsun, mutluluk versin
    sevgilerler

    YanıtlaSil