12 Şubat 2013

Tırtıl Kurabiye

Şimdi olsa da yesek diyeceğiniz, akşam çaylarının yanında harika giden bir kurabiye... Pastanelerde gördüğünüz tırtıl kurabiyelerin aynısı ve hatta çok daha iyisi.

Benim favorim diyebilirim, özellikle de çikolatalısı. Tabii ki bir diyabetli olarak sınırımı aşmadan yiyorum aman yanlış anlaşılmasın,hem arada olur böyle;) 1 adet kurabiyenin karbonhidrat değeri 20gr. Özellikle hesapladım :)

Bu tarif sade olarak da pişiriliyor ama evde kalan reçellerinizi değerlendirmek için iyi bir yol aslında.

Kısacası panpankedi tavsiye eder.









Malzemeler fotoğrafta yazıldığı gibidir.

1. Oda sıcaklığında yumuşayan yağı kabımıza alıp, sırasıyla malzemeleri ekleyerek kıvam elde ediyoruz.

2. Hamuru yoğurduktan sonra sıkma torbası ile yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye eşit aralıklarla sıkıyoruz.

3. Önceden ısıtılmış 175 derecede firina atiyoruz.

4. Kurabiyeler pişerken, çikolata sosu için bir paket (80gr.) çikolatayı benmari usulü eritip bir çay kaşığı margarin ve yarım çay bardağı süt ile karıştırın.
5. Kurabiyeler fırından çıkıp ılındıktan sonra,içlerine çikolata sosunu yada reçelini sürüp fındık veya hindistan cevizine batırıp diziyoruz.

6. Afiyet olsun :)









4 yorum:

  1. Ellerine sağlık,canım..Nasılda güzel olur bu kurabiyeee..

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlarınız için teşekkürler hanımlar:)

    YanıtlaSil