27 Temmuz 2012

Kadın Budumsu :) Toplama Köfte Tarifi

Herkese merhaba. Sıcak yaz günlerinde ve beraberinde ramazan ile birlikte umarım herşey yolunda ve iyi gidiyordur. Malum en zor ramazanlarımızdan biri. Uzun oruç zamanı ve en aşırı sıcaklar... İftarda insanın hiçbirşey yiyesi gelmiyor. Yemek saati de sekizi geçince işler biraz zorlaşıyor... Allah hepinize kolaylık versin ve oruçlarınızı kabul etsin diyorum.

( Buarada diyabetli arkadaşların kesinlikle oruç tutmamaları gerekiyor. Özellikle de bu sıcak ve uzun zaman diliminde bu çok tehlikeli bir hareket olur aman dikkat.)

Oruçlu olmasamda hemen hergün sahurdu iftardı hızlı bir döngü içerisine girdim. Bazen aklım karışıp kararsız kalabiliyorum. Dün elimde yemek yapmak için çıkardığım 200 gr.lık bir kıyma ve önceki günden kalma 3-4 kaşık pirinç pilavım vardı. Genelde yiyecekleri çöpe atmam. Az da kalsa, ya değerlendirmek için yada temiz ve yemeğe uygun ise kedi köpeklere ayırırım.

Özellikle pirinç pilavı çok az da kalsa atmayın çünkü yayla çorbası ve benim dün yaptığım gibi köftede çok iyi oluyor.

Velhasıl demin de dediğim gibi azıcık kıyma yine bir o kadar az pirinç pilavı ile hızlısından ve kendi yorumumu kattığım bir kadınbudu köfte yaptım. İnanın çok lezzetli oldu. Herkese tavsiye edilir.

Öncelikle kıymamı bir kaba aldım ve üzerine bir orta boy soğanı rendeledim. Bayat ekmek ve sıklıkla kullandığım kepekli unumdan yarım bardak ekledim. 1 yumurtayı kırıp,içerisine damak tadıma göre tuzunu, biberini, kekiğini ilave ettim. Yapış yapış bir kıvam alınca elimle yuvarlak şekiller verip geriye kalan yarım bardak kepekli una bulayarak ayçiçek yağında kızarttım.

Normalde yumurta ve una bulanır ama dediğim gibi ben panpankedi olarak kendi yorumumu kattım. Yumurtasını içine kattım ve kepekli una buladım.

Umarım beğenirsiniz. Soğuk soğuk da çok lezzetli oluyor. Yanında tereyağı ve İzmir tulumu ile tatlandırılmış haşlanmış patates ile de harika gider. Benden söylemesi :)










Hazırlanışı:

1. Öncelikle kıymamı bir kaba aldım ve üzerine bir orta boy soğanı rendeledim. Bayat ekmek ve sıklıkla kullandığım kepekli unumdan yarım bardak ekledim.
2. 1 yumurtayı kırıp,içerisine damak tadıma göre tuzunu, biberini, kekiğini ilave ettim.
3. Yapış yapış bir kıvam alınca elimle yuvarlak şekiller verip geriye kalan yarım bardak kepekli una bulayarak ayçiçek yağında kızarttım.
Normalde yumurta ve una bulanır ama dediğim gibi ben panpankedi olarak kendi yorumumu kattım.
Umarım beğenirsiniz. Soğuk soğuk da çok lezzetli oluyor. Yanında tereyağı ve İzmir tulumu ile tatlandırılmış haşlanmış patates harika olur. Benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder