01 Nisan 2012

Böyle bir saçmalık olabilir mi???? Oluyormuşş!!!

Kardeşlerim dahil bugün sınava giren herkese geçmiş olsun diyorum...ama aralarında biri var ki yaşadığı durum beni çok üzdü. Konuya bir an önce bir çözüm yolu getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Cahil zihniyet çocukları bu saçma sapan kurallar yığını altında tek başlarına bırakmasın lütfen.




İzmir Batı Anadolu Çimento İlköğretim Okulunda YGS sınavına girecek olan Rüya Çıralı'nın hayalleri karnındaki şeker hastalarının taktığı cihaz sebebiyle yıkıldı.
Bir yıl boyunca YGS için çalışan 19 yaşındaki Rüya, babasıyla birlikte geldiği okula ÖSYM görevlisi H.G. tarafından dışarı çıkartıldığı gerekçesiyle şikayette bulundu.Şeker hastalarının rahatsızlanmasını önleyen cihazla yaşayan Rüya, "Önce sınava girdim. Sınav formumu doldurdum. Meyve suyu kullanmak için izin istedim. İzni verdiler. Daha önce de bu cihazla iki kere sınava alınmıştım. Özürlülerin gireceği yerde girmem gerektiğini söylediler. Sınavda görevli olan yetkililerden biri beni sınıftan çıkardı" dedi.


Rüya Çıralı ve babası Şenol Çıralı, olay üzerine 100. Yıl Polis Merkezi'ne gelerek sınav görevlisinin kendisini sınava almadığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Baba Şenol Çıralı, "Kızımın bir senelik kaybını kim karşılayacak. Sağlık Bakanlığı bu aletin ne işe yaradığını bir açıklasın. Bomba mıdır nedir? Böyle cahillik olmaz. Bu işin sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde Biyoloji Bölümü öğrencisi olan Rüya Çıralı, amacının şeker hemşiresi olabilmek ve şeker hastalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Rüya Çıralı, bir daha sınava girmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.


Böyle bir saçmalıktan ötürü, gencecik bir insanın koskoca bir yılı heba edilemez. Yetkililer bu duruma açıklık getirmeli ve Rüya'nın hakkını ona geri vermeli!

4 yorum:

  1. Vallahi oturduğum yerde sinirimden çatlıcam şimdi. bu ne aptallıktır ya. bu ne saçma düzendir ya!

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok üzüldüm yahu, ver yanına bir gözetmen olsun bitsin, nefret ediyorum bu ülkenin çürümüş sisteminden, nereye uzansan elinde kalıyor.

    YanıtlaSil
  3. İnanamadım.

    Dumur anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. Bu kadar da olmamalı ya :)) yazık yazık

    YanıtlaSil