13 Ocak 2012

Patates Salatası...so...Simple is the best, hu?! :)

Eskiden annem ne kadar çook yapardı bu güzelim salatayı. Artık nedense, yenilenen ve binbir çeşit tarifle zenginleşen mutfağımızda patates salatasına yer kalmadı mı ne :(

Bugün annemin gelecek misafirlerine yaptığımız menü planında salata için epeyi düşündük ve kararsız kaldık. Ertesi sabah anneme gittiğimde bir koca kase patates salatası ile karşılaştım. Özlemişim. Klasikler vazgeçilmezdir diyorum.

Bu arada, sadece 2 yemek kaşığı kadar salata yediğimi söylemeliyim çünkü patatesin karbonhidrat değeri ve içerdiği nişasta diyabetliler için hiç uygun değil ama patatessiz de olmaz elbette. Arada 2 kaşık. Eski dost ;)

Potato? umm..I'm not sure !

Yes, simple is the best. Isn't it? Fresh vegetable,herbs and potato are very tasty with together and very easy to prepare but there's so much starch and sugar in  potato. So people with diabetes should not eat potato so much. Maybe sometimes and less ;)










Kabukları ile bütün olarak haşladığınız pataesleri (4 büyük patates) soyup küp küp doğrayın. Üzerine yarım limon sıkın ve yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı döküp, kırmızı biber ve kekikle tadlandırın. Kıvırcık, roka, beyaz lahana, yeşil biber, maydonoz, dereotu ve içine katmak istediğiniz tüm sebze ve otları temizce yıkayıp doğrayın. Buarada yumurtalı patatesi çok sevsemde, hazımsızlık sorunu nedeniyle tavsiye etmem. Patates ve otları birbirine katıp harmanlayın. En son tuzunu ilave edip, sebzeler ölüşmesin diye, afiyetle yiyin :)




2 yorum:

  1. BİZDE PATATES SALTASINI YAPMAZ OLDUK ARTIK,AMA BENDE EN KISA ZAMANDA YAPMAK İSTİYORUM,ELLERİNE SAĞLIK ANNECİNİN,SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz :) Sevgiler...

    YanıtlaSil