15 Ocak 2012

Muhteşem üçlü...Kereviz, havuç, lahana.

Bu tür yoğurtlu salataları çok seviyorum. Çok hafif oluyorlar. Düşündüğünüzde içinde sebze ve yoğurt dışında hiç birşey yok. Belki hafif ekşimsi bir tad için 1 kaşık mayonez ve daha çok aroma için 1-2 diş sarımsakta kullanabilirsiniz. Onu da katmazsanız eğer, kalori değeri kadar karbonhidrat değeri de inanılmaz düşük bir salata elde edersiniz. Kırmızı etin, tavuğun ve hamur işlerinin yanında çok iyi gider. Ben çok sık yaparım. Lezzeti konusunda da garanti veririm. Büyük ihtimalle denemişsinizdir ve şuan bana hak veriyorsunuzdur zaten :)

magnificent triple!

I love salads with yogurt. They are lighter. There are carrot, celery, cabbage and yogurt in this salad. We use yogurt very much. It is made from fermented milk and it has a sour taste. This salad is very good with red meat, chicken and bakery food. This salad's calories and carbohydrates value is very low. So it is very good for people with diabetes.

2 celeriac
5 carrots
a little bit cabbage
2 cups yogurt
2 cloves garlic
3 tablespoons olive oil

Grate all ingredients and cook with olive oil for a few minutes. And than leave to cool. Add yogurt and mix all. That is it. Bon appetit :)















Lahanayı çok az kullandım. Nerdeyse bir yemek tabağı dolusu kadar düşünün. İnce ince doğrayıp, rendelediğim havuçlarla tavaya attım ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile 10 dakika pişirdim. Kerevizi de rendeleyip tavaya ilave ettim ve pişmesine fırsat vermeden altını kapattım. Kerevizler ölüşmesin. Sarımsak ve mayonezle tadlandırdığımız yoğurdu hafif ılınan harcın üzerine boca edip birkaç damla limon ile karıştırdım. Afiyet olsun :)

4 yorum:

  1. Ben de ben deee:)
    Çok severim yoğurtlu salataları,mayonezsiz,sarımsaksız olmaz ama:)
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. kereviz de ayrı bir lezzet katmıştır....
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. havuçun faydaları
    http://www.sifalibitki.biz/havuc.html

    YanıtlaSil
  4. Bilgi için teşekkürler,sanırım siz havucu daha çok seviyorsunuz çünkü lahana ve kerevizi unutmuşsunuz :)

    YanıtlaSil