24 Ocak 2012

Elmalı, Kayısı Reçelli Rulolar...

Ahmet Arda'nın doğumgünü için yaptığım elmalı çörekler. Hamuru kurabiye hamurundan birazdaha yumuşak ve esnek olan bu tarif hazırlanması açısından çok pratik. Hamurun içine elmalı harç yerine, evde olan reçellerinizden, damla çikolata, dondurulmuş kırmızı meyve, tarçın-şeker karışımı ve daha pekçok seçenek koyabilirsiniz.

Apple cinnamon rolls.
This buns are tasty and easier to make. You can also cook this buns with jam. I used apricot jam too with apple-cinnamon mixture.  I made this buns for my cousin's birthday.

Ingredients:

2 cups unsalted butter
1 egg
1 cup granulated sugar
1 cup  yogurt
2 teaspoons baking powder
1 teaspoons baking soda
5 cups flour
4 apple- walnut
3 teaspoon cinnamon
3 cups apricot jam

First of all, prepare the bun dough. Put all ingredients in a large bowl; butter,egg,sugar and yogurt. Than mix together with your hand. Add flour and baking powder too. Continue combining more flour until a soft dough forms that leaves the sides of the mixing bowl.Knead the dough for another 10 minutes, cover, and leave to rest and rise for about an hour.

Meanwhile, combine 1/2 cup sugar, 2 tsp cinnamon with grate  apples and than cook in to the pan
with crumble walnuts. When the dough is ready, roll it out and spread the cinnamon mixture on top. Then, roll the dough into a log and pinch the dough together to seal at the end of the roll.

Cut the roll into equal pieces and place in the baking pan. After baking in a 350-degree oven for 30-35 minutes, the rolls should come out golden brown.





















Aşağıdakiler kayısı reçelli rulolar. En başta da söylediğim gibi evde ne varsa yada canınız nasıl istiyorsa o şekilde hazırlarsınız.














Hazırlanışı:
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin yada tuzsuz tereyağımızı kabımızın içine alıyoruz. Üzerine şeker,yoğurt,yumurta,un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz ve yumuşak bir hamur elde edip dinlenmesi için buzdolabına koyuyoruz.
Buarada iç harçı için elmaları soyup,rendeleyip yarım çay bardağı şeker,bir avuç ufalanmış ceviz ve 2 yemek kaşığı tarçın ile tavada 10 dk kadar pişriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız hamuru ikiye bölüp ilk önce ilk parçayı daha sonra diğer parçayı yarım santim kalınlığında açıp harcını içine yayıyoruz. Heryerine gelecek şekilde sürüyoruz ve rulo şeklinde sarmaya başlıyoruz. Daha sonra 3 santim kalınlığında keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize veya bir borcam kaba birbirinden çok uzak olmayacak şekilde yerleştiriyoruz.
180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca pudraşekeri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. çok lezzetli ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok iştrah açıcı görünüyorlar.ellerinize sağlık süper olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Vay anam, babam.
    Karatay a selam, tatlılara devam.

    Hep diyette anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzeller canım

    YanıtlaSil