18 Ocak 2012

Çikolatalı Sufle...

Kekimsi Sufle...

Günlerdir bir çikolata krizi içerisindeyim. Çok severim çikolatayı kokusu bile mutlu eder beni :) Kaç gündür canım çikolatalı sufle çekiyordu ve şimdiye kadar hiç yapmamıştım. Bu akşam sıra ona da geldi ve ben yine bir çabuk hızlı hızlı bir sufle yaptım kendime. Oradan buradan tariflere baktım ve kabaca tarifin mantığını iyice algıladım. Sonrada her zamanki gibi en pratiğinden bir sufle çıkardım kendime :)

Sahiden çok güzel oldu. Biz çok sevdik. Normal de yediğimiz sufleden biraz daha kıvamlı ve kekimsi bir tarif oldu. Krema ile yemenizi tavsiye ederim. Ayrıca, fotoğraflar için üzgünüm. Akşam akşam ancak bu kadar..ışık meselesi.

Chocolate souffle...

I love chocolate and I want chocolate souffle for a long time. This evening I made two cups souffle and this is my first make. It was very fast and practical.

It was very nice.We loved. I recommend you eat this souffle with cream. Also, I'm sorry for the photos...you know it is a light problem.

Ingredients:

2 eggs
200 gr dark chocolate
1 tablespoon butter
1 tablespoon flour
1/2 cup sugar

Preparation:

Separate yolks and whites of eggs. First, beat the yolks with sugar. In a different bowl beat whites. At the same time melt chocolate and butter on a double boiler in the same cup. When it melted, leave to cool. Mix yolks and chocolate mixture and add the eggs whites to the mixture very slowly. At the end add flour and stir with a wooden spoon. Put mixture in the cups and put the cups in a water filled another large cup. Bake it in the oven at 200 degrees for 15 minutes. Bon appetit !











































Hazırlanışı:

Benmari usulü dediğimiz şekilde kaynar suyun üzerine oturttuğumuz bir kaba çikolata ve tereyağını koyup erimeye bırakın. Bu arada yumurta beyazlarını kar gibi olana dek çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın. Eriyen çikolatayı hafif ılınınca yumurta sarısı karışımıyla birleştirin iyice karıştırın ve ardından içine yavaş yavaş yumurta beyazlarını ve 1 kaşık unu katıp tahta kaşıkla karıştırın ve kaplara paylaştırın. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Üzerine krema dökmenizi tavsiye ederim. Hani küçük kutu kremalar var ya hani onlardan. İşte hepsi bu. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. afiyet olsun :)) nefisss görüntüler:)

    YanıtlaSil
  2. Suflenin adını bile duyunca nasıl canım ister, kaldıki sizin güzel fotoğraflarınızı görünce acayip canım çekti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil